VM i Zoom 8 Tallin, Estland er avsluttet

150 150 Marianne
  • 0

VM i Zoom 8 Tallin, Estland er avsluttet

Eirik Gramnæs deltok i VM i Zoom 8 i Tallin sammen med ni gutter og åtte jenter fra Norge. Mesterskapet ble arrangert på OL-banen fra OL i Moskva i 1980.

Eirik endte tilslutt på en fin 13 plass i mesterskapet.

Pål sender oppdateringer når nettilgangen tillater det…

Resultatlisten kan du se her >>>

Her kan du se film fra seilasene >>>

5. august 2010:
VM i Estland er avsluttet og av 77 gutter endte Eirik, som beste norske gutt, på en fin trettende plass. Det var nok ikke helt som han hadde håpet, men det var en opplevelse å få seile i Estland. Det ble norsk sølv i jenteklassen. Det har vært et veldig bra mesterskap selv om det kunne ha vært flere dommere på banen. Målsettingen om 12 race ble oppnådd uten bruk av reservedagen og det var bra for oss som skulle reise langt.

Det har vært tropevarme hele uken og det har vært utrolig fint å være på vannet. Mye tordenskyer med varierende vind ga seilerne ustabile forhold med mye skift. De som tok sjanse på ytterste kant kunne vinne mye. men det var med høy risiko. I tillegg blåste vinden på tvers av dønningene og det førte til krevende bølger. At flere av de større følgebåtene stadig kjørte i halvplan langs banen gjorde heller ikke situasjonen bedre. Torsdag etter seiling kom en kraftig tordenbyge inn over seilforeningen. Sterk vind med over 20 m/s i kastene tok tak i noen joller på land og flyttet de flere meter. Det ble en del skader, men de kunne seile neste dag. Værre gikk det med blomsterpotter, partytelt og parasoller, de forsvant helt. Det så temmelig ribbet ut etterpå.

Vi skulle bo på Laulasmaa spa resort, men de gikk desverre konkurs. Et rom med to senger på et herberge var alt vi kunne få. Det var så som så med renholdet her, men når mor hadde fått kjøpt inn ajax og andre remedier inkludert en mengde myggmidler ble det veldig bra. (myggen kunne bli litt vel nærgående til tider). Teltet ble satt opp utenfor og en utmerket camp var etablert. En vedfyrt badstu satte prikken over i’en. Det ble et hyggelig opphold sammen med flere andre seilere med familie.

Seilasene ble effektivt gjennomført og seilerne var på land ferdig nedrigget før klokken fire. Da ble det også tid til andre aktiviteter. Gocartbanen ble flittig brukt og rundetidene ble stadig bedre. Fredag kveld ble det arrangert felles middag for seilerne med familie. Olde Hanse er en middelalderinspirert restaurant som ligger midt i gamlebyen i Tallin. Her var det reservert en hel etasje og vi kunne nyte godt av mange forskjellige lokale retter. Det var en fin opplevelse.

28. juli 2010:
VM i Zoom8 2010 arrangeres av Tallin Yacht club i Lohusalu som ca 30 km vest for Tallin i Estland. OL-banen fra OL i Moskva i 1980. Det er et flott anlegg og alt ligger til rette for at dette blir et bra mesterskap. Innmålingen er klar bortsett fra noen få mangler ble alle båtene i den norske troppen godkjent. Det er god stemning i laget og vi håper på fine plasseringer.

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne