TEAM SWE og TEAM NOR – VM-lagene i optimist trente på Steilene

150 150 Marianne
  • 0

Helgen 8-9. oktober
hadde de svenske og norske VM-seilerne i optimist treningssamling på Steilene. Sammen med trenerne Emil Malmstrøm og Aleksander Hovland ankom seilerne fredag kveld til klubbhuset.

Steilene Seilsenter fikk vist seg fra sin aller beste side; med gode vindforhold på vannet og gode fasiliteter på land.

TEAM SWE og TEAM NOR – VM-lagene i optimist trente på Steilene

VM i Optimist skal foregå i Napier, New Zealand i perioden 1. – 9. januar 2012. Dette skaper selvsagt ekstra utfordringer for oss som bor på motsatt side av kloden. Etter september måned er unnagjort er det knapt en regatta å delta i for seilerne her i nord.Den største lagseilasen ved siden av VM i lag, foregår imidlertid i Berlin helgen 29.-30. oktober. Denne regattaen samler år etter år de beste seilnasjonene til lagseilas og siden begge de to lagene skal delta her ble mye av tiden på Steilene brukt til nettopp trening i lagseiling.

I følge begge trenerne er lagseiling dessuten veldig viktig for å øke hver enkelt seilers individuelle seilferdigheter. Samlingen på Steilene var selvsagt en viktig del av begge lags forberedelser til individuelt VM på New Zealand hvor det dessuten er satt av to dager for seilerne til å konkurrere i VM, lagseiling.

Lørdag var det tidlig opp for å lage/spise frokost og komme seg ut til første av i alt tre seiløkter. Med mye vind (opptil 11,3 m/s) fikk seilet fra soloppgang til solnedgang.

Søndag var været langt fra like godt som dagen i forveien, men ikke desto mindre var det bra med vind.

Ikke bare de to landslagene synes det var interessant å møtes på tvers av landegrensene, men både Amta og Seilmagasinet synes også dette hørtes ut som en god ide og kom ut å møte seilerne på lørdag.

Artikkel i Seilmagasinet kan du lese her >>>

TEAM NOR og TEAM SWE ønsker å rette en stor takk til Nesodden seilforening som stilte anlegg og utstyr til disposisjon. Alle er enig om at Steilene med anlegget vi har er ideelt for denne type samlinger; flotte fasiliteter på land og kort avstand til alt og ingen forstyrrelser gjorde at seilerne fikk maks utbytte av samlingen.

Amalie uttalte ved avreise søndag at ”Dette har vært en seiling hvor jeg har seilt mer, mer enn hva jeg har sovet”, dette får stå som et kvalitetstempel på samlingen som selvsagt også var ment til å knytte sosiale bånd både innad i lagene og mellom seilerne på tvers av landegrensene.

Artikkel i Amta fra 10. oktober finner du her >>>

Det norske VM-laget:
fra venstre:
Henrik Andersen, Nesodden SF, Magnus Vold Gran, Svelvik SF, Marcus Salterud Jonas, Horten SF, Amalie Hjellestad Hella, Hjellestad SF og Kristoffer Rosmo, Bundefjorden SF.

Laget har egen blogg og den kan du følge med på her >>>

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne