Modellbåtgruppa

Siste skudd på stammen i Seilforeningens familietre har nå så vidt sett dagens lys..

Mandag 19.03 samlet noen få, men entusiastiske, lekne unge (til sinns) menn seg til klubbkveld og konstituering i Modellseilergruppa.

Ved oppstart teller vi 6 voksne menn som ser frem til endelig å få forlenget seilsesongen utover vinterhalvåret.

Tenk dere Steilene på en solfylt, stille klar  vinterdag – ingen andre besøkende i havna,  eller på hele øya for den saks skyld. Overvintringsbåtene ligger ferdig innpakket og fortøyd i alle bauer og kanter.. Ingen motorstøy.. bare litt klukking fra små bølger mot land og kaiene.

Det er så en kan puste inn fred og ro i dype åndedrag… og bare ane stresset og maset der oppe i nord – gjemt i tåkedisen over Oslo.

Tenk da å kunne ta frem Lillebror Seilbåt og seile alle de regattaene du ikke fikk seilt gjennom sommersesongen….sammen med fantastisk hyggelige mennesker… 😉 .

Dette har i allefall inspirert noen av oss, og vi ser for oss dette som en utmerket vinteraktivitet. Da hviler Storebror Seilbåt seg på land, pakket inn i plast, og gjemt bakerst på opplagsplassen og innerst  i “minnebrikka”.

Noen av oss har båter fra før.  To stykker har nettopp gått til innkjøp, og har noen dager og kvelder foran seg med pussing, lakking, bygging og rigging. Modellgruppa har så langt valgt å satse på type SeaWind som er en  kopi av Americas Cup båtene og er en entype. Det vil si at alle båtene har samme spesifikasjoner noe som fører til jevn og spennende regatta. Dette er faktisk også en stor og aktiv klasse med mange båter på linja og mange regattaer både i Norge og utenlands.

Det er likevel ikke noe “must” å ha en SeaWind for å bli med på morroa..

Selv om undertegnede er en “nesten-pensjonist –  og enda trakk gjennomsnittsalderen i gruppa  ned…. så er modellseiling noe for små gutter og jenter i alle aldre. Ta gjerne kontakt med koordinator i Modellgruppa for mer informasjon. Har du ikke båt, kan vi være behjelpelig med å finne frem til de rette kjøpene…

Tor Kristiansen
Koordinator Modellgruppa

krtm@jbv.no
91650332