Solid norsk innsats i E-jolleklassen i IceCup Danmark.

1024 764 Rune Wallner

Solid norsk innsats i E-jolleklassen i IceCup Danmark.

Tekst og bilder: Inger Bucher

Helgen 2.-4. mars tok nok en gang Nesoddseiler Henrik Bucher, og 9 andre  norske E-jolleseilere turen til Kaløvig på Jylland, denne gang for å teste regattaformen.

resultater her : http://www.kbljunior.dk/index.php?id=138

Lørdag åpnet med perfekte forhold, sol og 7-8 avkjølende m/sek og gjorde det mulig å gjennomføre 5 seilaser, like utenfor havnen.

Trener og seilmaker Jørgen Holm hadde i løpet av uken sydd et nytt seil som skulle passe til lettere vær for Henriks båt, mast, bom, kropp og psyke ;-). Seilet ble godkjent, og dermed var de bursdagspengene brukt opp.

Å runde kryssmerket først, sågar foran regjerende verdensmester Tobias Hemdorf (som også vant denne helgen) ga mersmak, men å lense like raskt som verdensmesteren, se det skal det visst trenes mer på frem mot VM i Spania.

Søndag var det skikkelig “Henrikføre”, med 10-11 msek, og 3 seilaser ble alle unnagjort før lunsj. Fra en 8.plass sammenlagt etter lørdagen hadde Henrik nå surfet seg opp til en fin 7 plass av ialt 34 deltagere.

Andre nordmenn med godt sig er som “alltid” Lars Johan Brodtkorb fra Horten (3), og Håvard Katle Fjon (5), fra Stavanger som har seilt hver helg i hele vinter. Det kan se ut som det har lønt seg.

IceCup er en sosial regatta med høyt nivå, og felles morgenbriefing  for alle seilere av Danmarks landslagstrener. Tilreisende seilere losjeres inn i hus bestående av 4 tomannsrom, 2 bad og oppholdsrom, ganske nøyaktig 30 skritt fra jollerampa. Andre fiffige fasiliteter er tørkerom for seiltøy i egen bu.

På samme måte som på Steilene, organiseres det meste på dugnad, og vi mistenker at de danske foreldrene går på egne gourmetkurs på vinterstid.

Slik smakte det ihvertfall av fellesmåltidene som ble servert.

Både treningssamlingen og regattaen preges av gjestfrihet, seilglede og velvillighet til å dele, og hjelpe hverandre opp og frem.

Kunnskap og erfaring som tas med videre for utvikling i klubb og seilmiljø hjemme.

FORFATTER

Rune Wallner

Alle innlegg av: Rune Wallner