Seilforeningen på Idrettens dag

300 224 Adrian
  • 0

Gledelig første møte med Optimist og Brett på Idrettens dag

Emil Aslaksrud viser et besøkende barn hvordan seile brett - Idrettens dag 1. sep 2013

Solen skinte fra skyfri himmel og varmet godt over Berger stadium søndagen 1. september. Nesodden Seilforening hadde dekket opp med en rigget optimistjolle på treningstralle, brett med seil og en stor spinnaker. Her fantes ting å gjøre for både store og små. I vår stand gikk det an å bygge en båt av klosser , lære seg å slå pålestikk og båtmannsknop, svare på en artig Quiz, tegne sin drømmebåt,  og så prikken over i-en,  prøve seg på brett- og optimistseiling . Under kyndig ledelse av Rune Sletten fikk barna lære hvordan man gasser og styrer i optimistjollen,  henge seg ut med beina under risstroppene og ri på bølgene og så var det å legge seg på kryss og slå. Vindstyrken varierte på Berger, men godt hjulpet av Vincent Vaske fra Norges Cup- gruppen og Marike Vaske fra Viderekomne, ble det mye flott seilvær og køen av seilere som ville utpå var til tider lang.

Vinden var også brukbar der Emil Aslaksrud sto og viste hvordan seile brett og Kornelia Hadda Sivertsgård svarte på spørsmål, begge fra brettseilingsgruppen. Det var mange som målbevisst krysset seg gjennom de andre aktivitetene for å nå frem til brettet, andre igjen som måtte stå på sidelinjen en stund og bekjempe følelsen av at det var flaut, på tross at de sååå gjerne ville prøve. Som alltid når seilere fra Steilene møtes satt latteren løst og samtalen fløt i takt med at de gode vaflene fra familien Vaske ble spist opp av besøkende og mannskap.

Alt i alt en herlig dag på Steilene, for dagen flyttet til Berger!

Resultat Tegnekonkurransen ” Min drømmebåt”

22 barn deltok i tegnekonkurransen med flotte bidrag av drømmebåter: Vinneren ble Tea 9 år som får “Seil Optimistjolle – Din første bok om seiling” for en nydelig båt som seiler inn i solnedgangen. På andre plass Iben 9 år med en båt med en palme istedenfor seil og et flott hus på dekk.  Tredje plass fikk Siri 6 år med en båt som seiler raskt over havet med en optimistisk sol i seilet. Iben kan nå stoltsere med en Nesodden Seilforeningsvimpel og Siri kan bygge sin egen optimistjolle i papir etter modell.  Vi takker alle barna som har deltatt i konkurransen for flotte bidrag.

 1 Plass – Tea.

 2 Plass – Iben.

 3 Plass – Siri.

Resultat Quiz

21 stykker deltok i Quiz. Vinneren Vegar Pettersen avgikk med seieren med 8 rette og får dermed en jubileumsbok. Av de fire som hadde 7 rette ble det trukket ut to som fikk første og andre plass: Ketil Hartung som nå kan drikke kaffe utav et Nesodden seilforeningskrus og Hegna Minge som kan invitere hele storfamilien på vafler gjort på familiepakke med vaffelrøre. Vi gratulerer og takker alle som deltok. De rette svarene finner dere …..

Av Annette Maritvold

FORFATTER

Adrian

Alle innlegg av: Adrian