Referat Steilene Rundt 2009

150 150 sigurd
  • 0

Steilene Rundt 2009 – 24 juni – Seilas nr. 7

Banen: Start – Lunkeflu – Mål
Svært lite vind og ønske om tid til grilling og sosial samvær gjorde banen kort denne dagen.

I starten hadde de fleste kommet seg i god posisjon, men 2 båter, Tango og Pandora, var langt over linjen i starten og ble notert OCS for denne regatten. Bajazzo ser nærmest uslåelige ut denne sesongen og stakk av men en ny seier forran Red Dingo.

Grillmat og sosialt samvær avsluttet vårens seilaser, og det ble også bestemt at det vil bli arrangert klubbmesterskap for Tur & Hav i Moss (Raymarine Race 2009) den 22- 23 august. Vi oppfordrer alle til å delta!

Skrevet av
Henno

Steilene Rundt 2009 – 17. juni – Seilas nr.6

Banen: Rød stake Lågøya SB, Østre Måsane SB, Steilesand BB, mål. Frisk vind fra sør og 5 startende båter.

Litt for frisk for noen. Den oppmerksomme har kanskje oppdaget at Vindfag har fått lystall 1,43 denne regattaen. Det er fordi de ble tildelt delt 3.plass (samme som Mahogany Hall) for heltedåd.

Non nonsens tok seg bokstavelig talt vann over hodet etter første merket, og klarte ikke å få snudd båten ved egen hjelp. Vindfang gjorde det eneste rette, avbrøt regattaen og kom dem til unnsetning. Noen følger med oss fra land, for Redningsskjøta ble også tilkalt, men da de dukket opp hadde Vindfangs mannskap fått Non nonsens på rett kjøl.

Vel på land ble det et fint oppsummeringsmøte, og alle var fornøyd med seilasen (selv de som badet).

 

Sees neste onsdag. Da er det siste onsdagsregatta før sommerferien, og tradisjons tro avlutter vi kvelden med medbrakt grillmat.

 

Hilsen

Line Rødseth

Fergemann, startmannskap og stedfortreder


Steilene Rundt 2009 – 27. Mai – Seilas nr.3
Med frisk vind fra S-SV hadde totalt 11 båter funnet veien til startlinjen og seilasen. Pandora og Henning var banesjef, og følgende ble seilt:

Start – Slemmestadgrunnen (BB runding) – Mål

I starten valgte de fleste å gå ut for SB-halser, mens et fåtall valgte BB-halser over startlinjen. Deretter bar det ned mot Slemmestadgrunnen for kryss, og vinden økte på underveis. Noen valgte å reve, mens andre “slet” seg opp mot merket, rundet og satte kurs mot mål. Flott spinnakerlegg! No-Nonsense krysset linjen først, Tango i mål som båt 2 og Trigger nr. 3. Hvem vant? Bazzo! 3.dje strake seier og stor applaus på skippermøte.

Alle resultatene, og total poengstilling finner du her

Skrevet av
Henno


Steilene Rundt 2009 – 13. Mai – Seilas nr.1

 

 

Endelig er Steilene Rundt 2009 i gang! Totalt 12 båter var klare til dyst på årets første seilas. Kreftene skulle måles, mannskapet klare for kamp, og båtene klargjort for det som ble for noen en veldig lang seilas. Hadde man ikke fullt mannskap på skuta, så var alternativet for noen å seile shorthanded, og det viser jo at det er stor interesse for å delta, og at det er fullt mulig å seile med færre fingre og øyne om bord. Artig er det også at vi hadde flere båter med yngre mannskap ombord, og det borger godt for rekruttering fra jolle til større båt. Tur & Hav oppfordrer flere til akkurat dette.

 

Bane:

Start – Rød Stake Alværn (BB runding) – Østre Måsane (BB runding) – Steilesand (BB runding) – Mål

 

Når starten gikk var flere båter som satset på spinnaker i starten, mens andre heller valgte genua. På vei til første merke endret vindforholdene seg, og vinden ble nesten helt borte. Alle kom seg rundt første merke, men deretter var det en kun 3 båter som faktisk kom seg til mål. Joy IV (First 31.7), Bajazzo (Nessy 94), Tango (Mumm 36) og Red Dingo (X-342) var alle nesten helt med til mål, men Tango valgte DNF da de sene kveldstimer nærmet seg. Maksimaltid for regattaen ble ikke avtalt, og i veldig lite vind så må i hvert fall dette avtales og opplyses om på skippermøtet.

 

Skrevet av Henno


Referat trening 29. april

Tur & Hav-gruppen arrangerte 29. april trening som oppkjøring til Steilene Rundt 2009.
Mange glade seilere hadde tatt seg turen til Steilene for å ”banke rust”, trene på start og selvfølgelig nyte en flott onsdagskveld med NØ vind, sol, og fine forhold på vannet. Det er spesielt artig at vi også fikk besøk av seilere fra Asker.

Deltakende båter:
Brage – Bavaria 39C
Nordanatt – First 31.7
Vindfang – Dehler 29
Tango – Mumm 36
Bris – First 31.7
Det ble gjennomført totalt 7 starter, hvor det i start nr. 3. og nr. 6 ble seilt mot et utlagt toppmerke. Øyvind i startbåten hadde full kontroll med feltet, og ofte ble det notert tjuvstarter på mange båter. Tilbakemeldingen fra startbåten: mye ”grosshandling” med båter i le. I start nr.7 ble det tilrettelagt for en miniregatta, med innlagt runding og målgang ved moloen. Resultat av seilasen vites ikke, men dog så ble noen båter notert DSQ pga. tjuvstart og at båtene ikke tok sin straff for dette.

Start er viktig, mer trening må til, og onsdag 6.mai er det ny trening med fokus på: start – runding – spinnaker
Skrevet av Henno

FORFATTER

sigurd

Alle innlegg av: sigurd