Rapport fra Steilene 16 jan 2013 – oppdatert 08 februar

150 150 Rune Wallner
  • 0

Tekst og bilder Rune Sletten

Steilene i dag:

  • Ute sammen med Lars Dyrhaug. Stille senere lett nordlig vind. +1 grad i luften.
  • Noe jobb for å komme ut av havna i Alvern, der isflak hadde samlet seg. Åpent vann utenfor. Blåtann gikk fint.
  • Huset:  +8 i storsalen. Intet vann i krana. Lette høyt og lavt etter projektor og lommelykt. Fant ingen av delene. Vannet blomstene.
  • Kompressoren gikk ved ankomst og det boblet godt i havna. Kompressoren ble stoppet og ble ikke startet opp da vi dro.  Kunne ikke sjekke smøreolje uten lommelykt.
  • Leste av strømmåleren på sjøbua.
  • Flytemoloen lå 45 grader mot nordøst. Kjettingen i nordvestre hjørne hang rett ned. Kjettingen i nordøstre hjørne hadde fornuftig visning. Lars Dyrhaug rapporterte kraftig isgang gjennom sundet i går. Moloen lå rett før denne. Ser ut til at moringen mot vest har dregget. Sjekket ikke landfestet.

Hilsen Rune Sletten

 

Tekst og bilde: Else og Rune Sletten

Isforholdene

Blåtann var fastfrosset på Alvern, og ble løsnet ved å hakke i stykker isen rundt båten. Det var is i kjølevannsfilteret, men ikke i slangen ned til kjølevannspumpa på motoren. I denne slangen sto det synlig vann som forsvant da motoren ble startet. Det viser seg at sjøvann blir stående i slangen og i kjølevannspumpa når motoren stoppes. Man kan altså ikke fylle varmt vann i slangen før oppstart da dette ikke vil renne ned og frigjøre rotoren i kjølevannspumpa hvis den er frosset fast. Da må man enten varme pumpa med en varm bønnepose før oppstart, eller (bedre) fylle en skvett rødsprit i slangeinntaket i bunn av kjølevannsfilteret idet motoren stoppes etter bruk. Mellom havna i Alvern og havna på Landsteilene var det isfritt og Blåtann kunne kjøres dit.BobleanleggetBobleanlegget gikk kontinuerlig. Årsaken er for store luftehuller i rørene på bunnen i havna. Trykket i vindtanken var 3 bar. Trykkbryteren slår ut på 7 bar. Bobleanlegget gav isfritt vann rundt de to båtene i havna. Under trebrygga foran Sjøbua «hveste» det i noe som sikkert var en luftlekkasje. Fant ikke luka i brygga og avtalte med Arild at vi skal se på dette i morgen

Søppelkontainer

Manglet

Huset

Romtemperaturen var ok eller litt for høy. Ovner som sto for høyt ble stilt ned til mellom 5 og 8 grader. Ovnen på regattakontoret var avslått. Den ble slått på og stilt på 8 grader. Det var ikke vann i kranene, antok at det var frosset. Sjekket senere på toalettet i fabrikken. Der var det heller ikke vann. Dette er meldt til Kjell som har sagt fra til kommunen.

[imagebrowser id=31]

FORFATTER

Rune Wallner

Alle innlegg av: Rune Wallner