Optimist og E-jolle godt i gang med oppkjøring

150 150 Alf Magne
  • 0

Optimist og E-jolle godt i gang med oppkjøring

Våre mest ivrige Optimist- og E-jolleseilere har vært i gang med forberedelsene til årets mesterskapskvalifisering en god stund allerede. Flere av seilerne har vært på treningssamlinger både i Norge og utenlands denne vinteren.

Helgen 9.-10. april kom de i gang med den første regattaen for sesongen. Det har i en del år nå vært tradisjon for de norske seilerne å stille i Stenungssund for å teste form og utstyr i forkant av seilsesongen her hjemme.

Under seilasene i Stenungssund stilte Vår Osborg og Henrik Andersen i Optimist mens Magnus Andersen stilte i E-jolle. Både Optimistene og E-jollene stiller med mange båter på startstrek og makter å stille med rene jente- og gutteklasser. Lørdag meldes det om at det var gode vindforhold i 5-8 m/s men at et stort skift til vest gjorde at det ble en del venting mellom seilasene slik at arrangørene skulle få dreid banene i takt med vinden. Søndag var det derimot helt vindstille og arrangørene gjorde det eneste rette ved å sende seilerne hjem på landeveien ved 13-tiden.

I jenteklassen for Optimist ble Vår til slutt nummer 20 av 48 seilere etter jevn og god seiling, av de norske var hun dermed nummer fire. I klassen til gutta viste Henrik at han er i tidlig form ved å bli nummer tre av 76 gutter, teten blant gutta var utrolig jevn, fra Henrik til seier var det tre poeng og det var heller ikke mer enn tre poeng ned til syvende plass.

Klasseklubben til E-jollene stilte med hele tre meritterte seilere som trenere for de norske seilerne, med Siren Sundby i spissen. Av de 79 seileren i E-jolle for gutta ble Magnus nummer 11, med en 2. plass som beste enkeltresultat, dette lover godt for en god seilsesong for Magnus som har byttet på en del av utstyret sitt til sesongen.

Artikkel i Seilmagasinet
Arrangørens hjemmesider med resultater.

I påsken har norske jolleseilere tradisjon for å stille på samlinger både i Norge og utenlands. Nesodden stiller med jolleseilere både på treningssamlinger i Åsgårdstrand, Moss og i Riva del Garda. Seilingen i Garda foregår hele påsken med stor internasjonal regatta og treningssamling for både Optimist og E-jolle.

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne