Oppsummering tredagers 2009

150 150 sigurd
  • 0
Steilene Sjøsenteres tredagers 2009
Avgjort et arrangement for fremtiden, en herlig blanding av knivskarp konkurranse og sosialt samvær som tilfredsstilte alle som var med, både seilfrelste og andre.

Det hele begynte med en invitasjon fra Nesodden seilforening og Sjøsenteret ved Svein og Sigurd i den perioden av året da lengselen etter sommer, sol , sjø og båtliv er sterkest. Som et alternativ til Skagen race av en mer uhøytidlig art der også familie og høy sosial faktor er vektlagt i tilegg til regattaene.

Steilene Sjøsenteret tredagers 2009 startet med oppmøte på Steilene og informasjonsmøte på kvelden. Været var naturligvis bra, slik at kvelden med en gryende sosial kontakt startet.

Torsdagen regatta startet ved Steilene i lite vind og målgang ved innseilingen til Sandspollen med håret godt blåsende bakover (for de som hadde hår på hode).
I ”pollen” ble båtene forankret på svai ”fender by fender” slik at kontakten mellom skipperne og mannskapet kunne opprettholdes uten bruk av lettbåt. Her ble seilasen gjennomgått med en påfølgende meget hyggelig aften. Aftenen ebbet ut før det lysnet neste dag, men kamplysten for neste regatta var ikke sluknet.

Fredagens regatta med lite ving og regn, startet syd av sjeteen i Drøbak sundet slik at strømforholdene i ”porten” ikke skulle være det første seilerne skulle slite med. I stedet ble det et langdrøyt Drøbaksund. Målgangen rett vest av Rødtangen ble en spennende sluttseilas for dagen med uforutsigbar motstrøm.

”After sail” med premieutdeling for etappen var på brygga i Holmsbu. Diskusjoner og sosialt samvær med påfølgende aktivitet i velvillige skipperes båter ble meget vellykket.

Lørdagens regatta til Son var mer eller mindre en medvinds seilas, med et handikappsystem basert på plasseringene fra de to foregående dagene. Været var som den beste sommerdag, og en del av deltagerne ble lettere solbrente. Men konkurranse instinktet var fortsatt på topp slik at fokus under seilasen ble opprettholdt på et meget høyt nivå.

Målgangen i Son med etterfølgende premieutdeling ble naturligvis en suksess.

Hovedgrunnen til at ”Steilene Sjøsenteret tredagers ble vellykket, var en meget god planlegging og gjennomføring fra arrangøren. Der Svein Søderlund og Sigurd Parmann var ildsjelene og grunnlaget for et miljø som gav mersmak for deltagere. Der alle deltagere lærte mye om seiling. Dette fordi tre dager etter hverandre gir mye mer en oppdelte regattaer.

PS. Hjemreisen på søndag fra Son vekket igjen konkurranseinstinktet til de fleste deltakere, denne gang uten premie, men en fin avslutningsseilas.

[nggallery id=16]

FORFATTER

sigurd

Alle innlegg av: sigurd