Gjestehavn

flyfotosteilene1

Seilforeningens havn på Steilene ligger i sundet mellom Storsteila og Persteila. De faste installasjonene ligger på Persteila. Persteila er en del av friområdet Steilene.

Gjesteplassene finner du langs de faste trebryggene samt på nordsiden av flytemoloen. I tillegg vil man finne gjesteplasser på de to flytende utstikkerne. Disse er merket med grønne skilter. Vanligvis vil det være minst 20 gjesteplasser tilgjengelig. I helgene vil mange av de faste båtene være på tur. Da blir det flere grønne skilter og antallet gjesteplasser øker betraktelig. Havnevakta hjelper alle med å finne en passende plass.

Nesodden Seilforening ønsker å gjøre deg som gjest, oppmerksom på følgende punkter. Vi håper dette bidrar til at du får et hyggelig opphold på Steilene.:

Havna:

  • Havna er beskyttet av rausmolo og flytende bølgebryter i sør. Øvrig sektor er beskyttet av øyene og Nesoddlandet. Havna påvirkes av trafikksjø og sterk vind. Dette krever sjømannsmessig fortøyning og påpasselighet. Når dette observeres ligger man trygt. Det viser 25 års driftserfaring.
  • Gjestebåter skal ikke ankre opp ved tillegging. Flytebryggene holdes på plass av bunnstrekk som uvegerlig fører til at ankeret setter seg fast.
  • Dybdeforholdene varierer fra 1,5m til 10 m. På bryggene er det tilgang på vann og strøm, og bryggene er opplyst om kvelden. Alle gjester bes sette seg inn i branninstruksen som er oppslått ved landfestet av flytebryggene. Her finner man brannslokningsapparater. På østsiden av sjøboden er det et skap for brannslanger som løpes ut og koples til brannhydrant i brannkum oppe på ballplassen.

Klubbhus og friområdet:

I klubbhuset til Nesodden Seilforening er det kiosk/kafé. Vaflene er kjent for å være spesielt gode! Mange barnefamilier besøker Steilene om sommeren. Krabbefiske er en favoritt og barna finner ofte andre lekekamerater på øya.

  • Grilling er tillatt på land. Benytt gjerne oppsatte griller. Egne griller må ikke benyttes på bryggene i havna eller nær bygninger.
  • Bading i havna frarådes av sikkerhetsmessige årsaker. Bruk heller stranda og badeflåte syd for moloen eller stranda syd for fabrikkbygningen. 
  • Søppel kastes i kontainere på brygga nord for fabrikkbygningen. Der er en egen kontainer for glass og metall. Septikkstasjonen ligger også her.
  • Man fortøyer på sydsiden av betongbrygga.

Havn og klubbhus med kiosk og kafe drives på dugnad av medlemmer i Nesodden Seilforenings. Inntekten går uavkortet til drift av foreningen.

For deg som ønsker å være gjest i vår gjestehavn gjelder følgende satser:

Havneavgifter 2017 inkludert vann og strøm:

Havneavgifter
Fot Pris
Under 35 fot 250,-
35″ => 45″ 300,-
46″=> 50″ og katamaraner 350,-

Havneavgiften gjelder fra kl. 17:00, slik at de som skal overnatte får tilgang til plasser. Dagsbesøk som ligger til etter 17:00, betaler derfor full havneavgift.

Båter over 50″ har ikke adgang uten godkjennelse av havnesjef eller et komitémedlem. Egne priser gjelder

Vi ønsker at alle skal ha et hyggelig og ikke minst trygt opphold som gjest i havna, vi ber derfor alle om å lese og gjøre seg kjent med vår branninstruks.

[wpfilebase tag=file path=’Havn/Velkommen-som-gjest-i-Nesodden-seilforenings-havn.pdf’ tpl=filebrowser /]

Mer informasjon om øygruppen Steilene og aktiviteten www.steilene.no

Velkommen til Steilene! Spørsmål rettes til havneleder