Norgescup i Asker – Bra start for Nesoddseilerne

Inger B
  • 0

I alt 4 av våre jolleseilere var i aksjon under Norgescup i Asker i helgen.

I Europajolle stilte Henrik Andersen, Henning Ødeby Karlsen og Henrik Bucher, og  i optimist A deltok Vår Osborg.

Lørdagen startet med vindstille men etterhvert kom en meget lett nordlig bris, som var akkurat motsatt retning av hva værmeldingen tilsa.

Arrangørene valgte å holde seilerne på land til kiosken var tom for is, og klokken nærmet seg 1500. og nordavinden døde ut. Da var “havnesjuken”  til å ta og føle på, og ikke mange hadde trua på at de skulle få seilt den dagen. Men sikre kilder på Spro meldte om sønnavind, seilerne ble tauet ut til sine baner, og der lå vinden!

På E-jollebanen gikk første start ved 16-tiden i 3-4 msek, som faktisk så ut til å skulle dø ut. Men så, i fronten av et regnvær, dro det seg til og det ble avholdt ytterligere to seilaser i vind fra 6 og opp mot 10 m/sek.

Både på optimistbanen og e-jollebanen ble det meldt om store vindskift som ga våre seilere utfordringer. Resultatlisten vitner om at mange har sitt “favorittføre” og det er få seilere som er i toppen under alle forhold.

Søndag kom det som de fleste vil kalle en flott sommerdag, men i vår sport nøyer vi oss ikke med sol, vi trenger også vind. Den uteble hele søndag, og arrangørene valgte kl 14. å avlyse dagens seilaser, og permieutdeling ble avholdt så snart seilerne var på land.

Resultatmessig endte Vår opp med en 21 plass av 84 deltagere etter lørdagens 2 seilaser. På E-jollebanen fikk Henning en 7. og Henrik A en 6. plass i klassen gutt rekrutt (11 deltagere). Henrik B tok en 5 plass i gutt jr / sr. (21 deltagere)

Alle resultater finnes her http://www.asker-seilforening.no/

FORFATTER

Inger B

Alle innlegg av: Inger B