Norge nr 11 i LagEM for Optimist i Italia i august

150 150 Alf Magne
  • 0

Norge nr 11 i LagEM for Optimist i Italia i august

For tredje året arrangerte den internasjonale Optimistjolleklubben (IODA) i samarbeid med Fraglia Vela Riva lag-EM for Optimistjoller.
Seilingen foregikk på den lille innsjøen Lago de Ledro, noen mil fra byen Riva ved Gardasjøen, Italia 25-28. august. Arrangørene stilte opp med gratis lån av joller, kost og losji. De fem beste på det norske laget som deltok i individuelt EM i begynnelsen av juli ble tatt ut for å representere Norge.

Henrik Andersen fra Nesodden seilforening deltok sammen med fire andre optimistseilere fra Norge. De ble nr 11 i årets mesterskap.


Resultater her >>>

29.08.2010:

I B-finalen har Norge vunnet 5 av 7 matcher. Norge endte på 11. plass. De er fornøyde med oppholdet og konkurransen, men ikke helt fornøyd med resultatet. Det har vært et veldig tett mesterskap, og Tyrkia som slo alle i innledende runder endte overraskende opp på en 4. plass. Frankrike, som Norge slo i innledende runder fikk 2. plass. Vertsnasjonen tok 3. plassen og Kroatia vant.


27.08.2010:
– Endelig lister er ikke klare enda, men vi fikk to knepne tap og andre resultater mot oss og er ikke med i gruppen som seiler om de 8 første plassene. Vi depper litt nå, men vi skal nok riste skuffelsen av oss, skriver trener Gorm i en SMS fra Italia.
Det betyr at det norske laget skal seile sølvfinalen i morgen og de ligger nå som nr 9.

26.08.2010: Syv flighs i dag og det norske laget ligger totalt åtte av de 16 lagene. Det ble fire seire og tre tap i dag og totalt 7-6. Når det står igjen to flights mot Kroatia og Sveits for Norge sin del ligger de akkurat inne på gullfinaleplass (de åtte første). Tyrkia er det til nå det suverent beste laget med bare seire. Dagen i morgen blir da avgjørende om de skal nå gullfinalen og kunne kjempe om medaljene. Seilerne er godt fornøyde med å ha slått både Danmark, Sverige og Finland – de mener selv de kan kalle seg nordiske mestre 🙂 I kveld blir det ut sammen med det svenske- og danske laget.

25.08.2010: Seilingen starter med flight mot hjemmefavorittene Italia og de norske seilerne går dessverre på et tap. Bedre seiling utover dagen og laget følger opp med seier over Frankrike, England og erkerivalene Danmark, tap derimot for Irland og Tyskland slik at etter dagen i dag står laget igjen med 3-3. Det er heller lite vind og den varierer i styrke hele tiden, arrangøren hadde på forhånd lagt opp til at alle lag skulle gjennomføre sine første syv flighter i Round Robin blant de 16 deltagerne. Seilerne er innlosjert på et fint hotell og gutta forsøker å trenge inn tre senger på ett og samme tomannsrom 🙂 Hummøret er bra og i dag har “alle slått alle” selvom det er Italia, Irland og Tyrkia som har vært hakket vassere i dagens seilaser er alle muligheter åpne inn mot de tre neste dager med seiling.

Den varslede trackingen har dessverre ikke fungert i dag men arrangøren lover å gjøre noe med dette, så følg med!

24.08.2010: De fem seilerne reiste med Ryain fra Torp tirsdag morgen sammen med trener Gorm Greness, om ettermiddagen er det tid til en kort treningsøkt, lagseilingen foregår fra onsdag og avsluttes lørdag .

Her følger en stemningsrapport fra trener Gorm:

Her følger en stemningsrapport fra trener Gorm:

 

Da er vi på plass. Brukte noe ekstra tid på kjøringen da gpsen sendte oss på en drøy omvei. Rakk en snartur på vannet før infomøte og sermoni. Venter på at det skal bli mat nå. Vi er første lag på vannet i morgen og møter da Italia. Det er godt og varmt med over tretti grader i skyggen tidligere i dag. Det venter samme vær i morgen, men vi håper på mer vind enn det var i dag, da var det såvidt krusninger på vannet. Alle er fremdeles i live og ser frem til morgendagen:-)

Årets lag: Juni Bjørneseth fra Soon, Celine Herud fra Moss, Peder Møyner Lund, Vestfjorden, Henrik Andersen fra Nesodden og Martin Halseide fra Asker.

Live tracking av seilasene kan du følge med på her
>>>

Mer informasjon om mesterskapet her >>>

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne