Nesodden overrasket med 4. plass i NOK Lagcup

150 150 Alf Magne
  • 0

Nesoddens lag besto av Optimistpensjonistene Emil Aslaksrud og Henning Ødeby Karlsen samt Vår Osborg og Henrik Andersen som begge er i norgestoppen i Optimistjolleseiling. Laget ble coachet av Magnus Andersen som har NM sølv fra tidligere og deltatt for Norge i VM i lagseilas, 2008.

NOK Lagcup er den desidert største regattaen for lagseiling i Norge. Rundt 90 seilere fordelt på hele 20 lag deltok i arrangementet som i år ble avviklet av Asker seilforening helgen 17-18 september. Etter lørdagen uten vind ble det mye bedre forhold søndag og arrangøren klarte etter å ha fremskyndet starten til kl. 09:00 å gjennomføre hele programmet med totalt 68 starter denne dagen!

På forhånd var laget vårt seedet midt på treet så at de etter innledende runder med round robin klarte å komme seg til gullfinale var nok overraskende for mange.

I gullfinalen ble det seilt cup og vårt lag skulle opp mot RAN Seilforenings lag som ble coachet av våre seileres tidligere læremester Bård Birkeland (bilde til høyre). Mye prestisje sto derfor på spill og at de klarte å slå bergenserne var selvsagt veldig morsomt.

Seieren tok oss til semifinale hvor førsteseedede Horten ventet, her ble det dessverre stryk og vi fikk seile om bronsemedaljer mot Bundefjordens førstelag i best av tre starter.

Bronsefinalen startet veldig godt for våre seilere med seier med knappest mulig margin: 18-18, men fordi Bundefjorden hadde første seiler over målstreken er regelen at vi kåres som vinner – 1-0 til oss. Nå gjaldt det for seilerene å holde hodet kaldt, med seier i neste ville vi ta bronsemedaljene… Dessverre ble det vanskelig å slå Bundefjorden i to raske runder og seilerne fra BSF var i angrepsposisjon, de kom sterkt tilbake og utlignet til 1-1 og vi måtte opp i tredje og avgjørene match. Etter en lang dag med masse seiling gikk dessverre ikke bronsen til Nesodden men likevel må laget være strålende fornøyde med å ha klart en fjerde plass i denne regattaen. Det er bare å gratulere våre seilere og Magnus med ett flott resultat!

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne