Magnus 4 i U17 EM og 11 totalt under Jr EM for E-joller i Århus

150 150 Alf Magne
  • 0

Magnus 4 i U17 EM og 11 totalt under Jr EM for E-joller i Århus

Junior EM i E-jolle ble avsluttet 10. august i Århus. Magnus Andersen ble nest beste av de norske seilerne med 11. plass sammenlagt og 4. plass i U17 mesterskapet. Totalt var det ni jenter og ni gutter på det norske laget.


10.08-2010: Siste dag i EM etter 8 seilaser er det kun en stryk og Magnus ligger 8, men det er en god del seilere som har to dårlige seilaser så det er mer reelt å regne med to stryk (får andre stryk etter ni seilaser). Med to stryk vil han ligge 11 sammenlagt. Det er utrolig jevnt og medalje er helt realistisk med god seiling. Magnus har sin styrke i lettere vinder og det er uten tvil de mange svenskene som er best i hardere vind, i dag som i går er det runt 6-7 m/s ved start og den går som planlagt klokken 11.
Ved første merke er Magnus greit med (23 pl) han seiler som vanlig godt på unnavind og seiler seg opp til 13 i denne seilasen – en plass som er bra i forhold til en plass blant de 10 beste totalt. I andre seilas blåser det fremdeles godt og ved første toppmerke runder han 28, igjen en veldig god oppseiling og han runder 16 før siste kryss opp mot mål. Her er tankene offensive og han ivrer etter å tjene enda et par plasseringer – han vet at et hvert poeng vil telle mye i forhold til en god sammenlagt plassering. Strategien viser seg dessverre å ikke være så god denne gangen siden han heller faller til 20 i seilasen. Dette gjør at han forblir på 11. plassen som plassen bak siste premie og 4. plass i U17 mesterskapet, Magnus sier han tross en veldig god prestasjon i sitt første EM for E-joller er litt skuffet – det ville selvsagt vært mye bedre med 10. plass totalt og bronsemedalje i U17. Når tiden får gått litt og siste kryssen kommer litt på avstand er det kanskje greit å tenke på at målet på forhånd var en plass blant de 20. Som nest beste av i alt ni norske seilere har han et veldig godt utgangspunkt for gode prestasjoner i framtiden og sier nå at han ivrer etter å trene enda mer styrke for å bli bedre i harde vinder til kommende sesong.


09.08-2010: Vinden var satt fra morgenen av mandag morgen med rundt 5-6 m/s og økte opp til 10 m/s i løpet av dagen. Arrangøren lå en seilas etter den planlagte gjennomføringen så i dag var det håp om å få gjennomført tre seilaser. Forholdene var veldig vekslende og det var krevende for seilerne. Magnus hadde flere utfordringer på de første kryssleggende men seilte seg stadig oppover og fikk plasseringen 30, 18 og 26 i dagens seilaser. Han ligger nå på 8 plass før siste dag og de to siste planlagte seilasene. Det er veldig tett og mye kan skje. Her kan du lese rapport nr 5 >>>

08.08-2010: I dag ble det kun gjennomført en seilas på laber bris. Oscar og Magnus fortsatte på det gode sporet fra i går og passerte mållinjen som nr 1 og 2. Dette gjorde at de nå har lik poensum på resultatlisten og ligger som nr 4 og 5 når de nå er halvveis i mesterskapet. Her kan du lese rapport nr 4 >>>

07.08-2010: I dag har det vært mer stang inn for Magnus. Arrangørene fikk gjennomført to fine seilaser på “seabreezen” selvom den bare blåste 3-4 m/s. Magnus fikk 15 i første seilas og 6 plass i siste. Totalt ligger han nå 9 av 87 deltakere på listen hvor en strykseilas er lagt inn. Den store bragden var det Karianne Hammarstrøm fra Drøbak som sto for i dag, hun tok en spiker i jenteklassen i andre seilas i dag og ligger på 4. plass etter to dagers seiling. Her kan du lese rapport nr 3 og se mange fine bilder >>>

06.08-2010: Vinden kom på ettermiddagen med 3 m/s og arrangørene fikk gjennomført to seilaser. Magnus fikk den værste tenkelige start med et black flag i første seilas, men humøret steg betraktelig da han passerte mållinjen som nummer 7 i andre seilas. Her kan du lese delegasjonens rapport nr 2 >>>

I går var det innmåling og åpningseremoni. Alt gikk etter planen for hele laget. Magnus fikk tidligere i uken frastjålet sin riggbag og har brukt de første dagene til å fremskaffe en del nytt utstyr og klargjøre båten til regattaen.

Dagene har også blitt brukt til trening og forberedelser med Bjarne Van der Linden og Jørgen Holm.
Her kan du lese delegasjonens rapport nr 1 >>>


01.08-2010:
At det er nyttig med mye erfaring viser resultatlistene fra VM hvor vinneren i dameklassen var 30 år og for herrene 22 år. Undertegnede la merke til at eldste deltaker hadde rundet 40 og begynte å leke med tanken på comeback:). Junior EM derimot har øvre aldersgrense på 19 år og for Magnus er mesterskapet sommerens store mål.
Junior EM i E-jolle arrangeres av Sailing Aarhus, en sammenslutning av seilforeningene i og rundt Århus. Disse har de senere årene arrangert en rekke større internasjonale jolleseilaser og har også tatt mål av seg å arrangere VM både for 29er og Optimist i 2012 samt ISAF Worlds i 2014. EM for E-jollene avløser VM for 505 så dette er den klart mest profesjonelle arrangøren vi har i Norden, på forhånd er derfor forventningene høye til arrangementets kvalitet.

Mesterskapets hjemmesider finner du her >>>

For uten Bjarne van der Linden har det norske laget vært så heldig å få danske Jørgen Holm som en av to trenere til JEM. Jørgen har sydd E-jolle- og OK seil (Green sails) i en mannsalder og kan tilføre de norske seilerne ny og grundigere kunnskap om trim. I tillegg er han en god jolleseiler og har lang erfaring som trener i Danmark.

Takk til Per A Brodtkorp og Ulf R Nilsen for bruk av deres bilder.
Vil du se flere kan du bla i album her >>>

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne