Velkommen til åpen klubbkveld 28.mars: 23 døgn på havet i regattamodus!

300 294 Rune Wallner

Ta turen til Svestad brygge onsdag 28.mars kl 19. Foredraget foregår i kafeen på båten M/S Innvik. Rune Aasberg og Simen Løvgren forteller fra sin tur over Atlanteren i 2011 som deltagere i regattaen Transat Jacques Vabre. Foredraget starter kl. 19:00, men kafeen er åpen fra kl. 18:00. Hør seilerne selv fortelle om en fantastisk seilas!

Transat Jacques Vabre er en regatta som seiles doublehanded med båter fra 40 fot og oppover. Starten går i Le Havre og målgang er i Puerto Limon, Costa Rica. En tur på ca. 5000nm! Dette var første gang en norsk båt deltok i denne prestisjefylte regattaen som har vært arrangert de siste 10 år, og resultatet ble en imponerende 4.plass. Særlig når vi vet at de fleste konkurrentene er profesjonelle seilere med tung sponsorstøtte. Rune og Simen vil gå igjennom regattaen steg for steg og fortelle om nedturer og oppturer, om hvordan det er å seile i 54 knop vind i enorme sjøer. De valgte den ruten som bød på mest vind, men de hadde en båt som tålte påkjenningene. Hvordan?
Med seg har de to seilerne film, bilder og fortellerglede sammen med en rikholdig porsjon erfaring fra det som må kunne karakteriseres som deres internasjonale gjennombrudd på shorthanded-arenaen.

Selvfølgelig vil de også fortelle litt om planene videre.» – Vi arbeider videre med våre neste planer og visjoner, som er Barcelona World Race med IMOCA Open 60 i 2014. Det gjør vi fordi vi er besatt av mestring. Opplevelsene rundt et slikt prosjekt blir som en religiøs besettelse. Vi vil ha mer!»

FORFATTER

Rune Wallner

Alle innlegg av: Rune Wallner