Junior Nordisk Mesterskap (JNoM) Helsinki er avsluttet

150 150 Marianne
  • 0

Junior Nordisk Mesterskap (JNoM) Helsinki er avsluttet

Fire seilere fra Nesodden Seilforening deltok i Nordisk mesterskap i perioden 20-25. juli. Eirik Gramnæs i Zoom8, Vår Osborg, Henning Ødeby Karlsen og Kornelia Haddal Sivertsgård i Optimist.

Jentene tok gullet mens guttene, med Eirik i spissen, sikret bronsen i fredagens lagseilas i Zoom8. De norske jentene fikk også sølv i lagseilingen i optimist.
Til slutt ble Eirik nr 4 og ble beste norske seiler i Zoom 8-klassen og reiser nå videre til VM i Tallin.

Her kan du se resultatene >>>

Les også oppdateringer på optmistjolle.no >>>
Og på Zoom8.no >>>

Mesterskapet er nå avsluttet men Bjørn Inge og Påls daglige oppdateringer fra optimist og Zoom8-banene kan fortsatt leses her:

24.07.2010:

Frisk vind litt regn og 14 grader var stor overgang fra tropesommeren. Hederlig innsats fra våre tre. Kornelia og Henning seilte seg litt oppover listene, mens Vår som ble vår beste, seilte seg litt ned på resultatlisten.
Vår ble nr 44, Kornelia nr 66 og Henning nr 78. på de endelige resultatlistene.
Alle gleder seg over Andreas Petersen fra Moss som fikk en bronsemedalje, og Anniken Bjørnstad fra Asker som ble nr 5.

Sånn ellers:
Helsingfors har vist seg fra sin aller fineste side og gjort et svært godt inntrykk på de fleste.
Henning klarte å glemme seilvesten sin på bybussen en dag. Vi ba sekretariatet i seilforeningen om hjelp til å etterlyse vesten. Tre timer etter at han glemte den, var vesten funnet og transportert ut på øya hvor seilforeningen holdt til. Småpengene som lå i lomma var fortsatt på plass. Imponerende, vi er ikke overbevist om at dette hadde skjedd i vår egen hovedstad?

Da regattaene var slutt kom det en Pram, eller Lekter, for å frakte jollene på land. Overbevisende effektivt, sorry Blåtann, den sammeligningen tåler du ikke..

Da setter vi kursen mot NordNorge, så får vi se om Henning får oppfylt sin drøm om å seile optimist på Andfjorden, han tror han skal være den første….

Fra Zoom 8-gjengen meldes det:
Eirik endte på en fjerdeplass etter en utrolig spennende siste dag i nordisk. Det ble ikke så mye vind som meldt, men veldig fine forhold likevel. Finnen på førsteplass var det ikke noe å gjøre med, derimot var det kun få poeng som skilte de neste plassene. Etter dagens første race var Eirik tilbake på pallplass og på første kryss i siste race lå han an til å ta sølvet. Det ble en thriller av et race hvor hvert slag var avgjørende. Radioen glødet og det var utrolig gøy å kunne følge det hele fra sidelinjen. Den meldte vindøkningen kom først på kvelden og det eneste som kunne blåse bort nå var teltet.
Vi forlater nå maurtua og setter kursen sydover mot Tallin i Estland. Her fortsetter vi mesterskapsturneen med VM i Zoom8 som neste mål. Det starter onsdag i neste uke og seiles på OL banen fra 1980.

23.07.2010:
I dag var det lagkonkurranser.
Gutta ble dømt ut av finalen, i følge dem selv, og tapte dessverre
bronsefinalen. De andre gutta var sammen med jentene som ikke seilte i dag,
banens beste supportere.

Jentene fikk sølv og var godt fornøyde. De kvalifiserte seg med tre strake
seire, men måtte bite i (sjø)gresset for danskene i finaleseilasene.

Vår hadde bursdag, så derfor et fint flaggsmykket bilde av henne.

Solskinn og godvær i dag og, men trusler om regnvær til natta og i morgen.

I morgen er det siste dag og muligheter for opprykk på listene.

Fra Zoom 8 – gjengen meldes det:
Jentene tok gullet mens guttene, med Eirik i spissen, sikret bronsen i fredagens lagseilas i Zoom8. Veldig varierende forhold ga utfordringer til seilerne. Men med super hjelp fra mange engasjerte og kreative supportere på tvers av klassene, gjorde at det ble en uforglemmelig dag på fjorden. Nok en dag med høy solfaktor og flotte forhold. Ved premieutdelingen har arrangøren gjort en feil og deler ut bronsepremien til feil lag. Et skår i gleden og de norske guttene er naturlig nok skuffet når de ikke vil rette feilen med en gang. Etterpå innrømmer de feilen og det vil bli premieutdeling på nytt i morgen. Lørdag fortsetter det individuelle mesterskapet og det er meldt mye vind og nedbør. Flere av de som ligger i teten er typiske lettvindsseilere så det kan få en innvirkning på resultatlista. Det gjenstår to race i det individuelle mesterskapet så det blir spennende å følge med.
Det finske språket gir oss noen utfordringer. Det er helt umulig selv å gjette seg til hva ordene betyr. Hvem skulle vel tro at ”kiinnityyminen kielletty ” betyr; fortøying forbudt! Men vi lærer fort. Finnene er høflige men forklarer bestemt at her får du ikke ligge.


22.07.2010:
Dag 2 race er gjennomført og det er jevn og bra seiling på zoombanen. Eirik har falt ned til fjerdeplass men, det er kun to poeng til pallen. Tredjeplass som beste idag. Havnet i en plass for merke situasjon og tapte 2 plassen. Vurderte å protestere på en Estlending men med risiko for tilbakeslag ble det forkastet. Forsatt fine forhold og et meget bra gjennomført arrangement så langt. Starten går presis 1055 og tre race er effektivt gjennomført. Seilerne er ferdig nedrigget og debriefet til halv fire. Stor honnør til arrangøren. (Har de vært på kurs på Nesodden mon tro?). Dagen ble avsluttet med grillfest for zoomseilere med familie på Rastila camping. Veldig hyggelig piknik. I morgen starter lagseiling og jentene har gode muligheter. Vi er også spent på hva gutta får til. Lagseilasen vil foregå på optimistbanen, så det blir en publikums vennlig begivenhet. Vi gleder oss.

Vi har forøvrig bekreftet mistanken om at teltet står på en maurtue. Heldigvis tåler de varmen dårlig og de som klarer å snike seg inn kan lett feies ut igjen.

21.07.2010:Fire seilere fra Nesodden er tatt ut til å seile Nordisk Mesterskap, Eirik Gramnæs i Zoom8, Kornelia Haddal Sivertsgård, Vår Osborg og Henning Ødeby Karlsen i Optimist.
Nordisk arrangeres av Helsingfors segelselskap (HSS) som ligger på en liten øy, Skifferholmen,  sentralt i forhold til Helsinki sentrum. Zoom8-seilerne har base på naboøya, og banen liggere rett utenfor Zoologisk hage, sa vi Zoo-m?

Mandag var alle optimistseilerne med følge invitert til en mottagelse i den norske ambassaden i Helsinki. Der fikk alle seilerne lykkeønskninger og ble traktert med bugnende jordbærboller, supplert av frukt og grønnsaksfat og sprudlende drikke som sømmet seg for unge seilere. Ambassadør Leidulv Namtvedt håndhilste på samtlige gjester og ønsket seilerne lykke til med seilasene.

Etter første dag ligger Eirik som nr 3 i Zoom 8. Mye vind under trening og tuneup avslørte svakheter på utstyret. Ikke så hyggelig å se den unge håpefulle bli slept til land uten mast…Eirik og tre andre zoom8 seilere måtte reparere bomfestet.

Heldigvis har vi med nok utstyr og reparasjon blir utført i bagasjerommet på en Volvo. Første racedag er avsluttet og det har vært fine seilforhold. Seilingen foregår ved HSS sentralt i Helsinfors sin fantastiske skjærgård. Som hjemme ligger seilforeningen på en øy og seilerne må fraktes til og fra med ferge. Stabile vindforhold og flott sommervær med temperatur opp mot 30 grader gjør dette til en flott opplevelse. Noen bor på hotell i byen, mens Eirik med familie ligger i telt ved NJK sitt anlegg på Drumsø, som er en kort ribtur fra HSS. Her er alle fasiliteter inkludert badstu. Vi har ikke hatt behov for å bruke den ennå da det er like varmt i teltet….

På optimist-banene har Vår gledet oss med en 4 plass på dagens siste seilas! Hun ligger som nr 24 av 77 jenter, flott innsats.
Kornelia og Henning er ikke helt fornøyd med dagens resultater, de holder seg på nederste tredel av resultatlisten og har klare ambisjoner om å rykke oppover.

Værgudene har viste seg fra sin aller beste side, det er ca 25 grader i luften og fin vind. Tirsdagens treningsregatta ble en fiasko, det var litt for mye vind og finnene klarte ikke å legge bane. I dag viste de at de hadde lært mye. Banen var klar og god, og vinden laber bris gjennom hele dagen.

Alle lover å rykke oppover på listene etter dag 1.

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne