Hummerseilasen toppet årets sommer

Marianne
  • 0

Denne sommeren har vi som elsker båtlivet endelig fått full uttelling. At høsten også skulle toppe det hele værmessig er mer enn vi kunne ønske oss.IMG_7772

Hummerseilasen ble arrangert for fjerde gang og i år var det 7 båter fra Nesodden Seilforening som hadde Ekenäs på Koster som mål andre helgen i oktober.

Stjernene skinte og bris fra nord gjorde etappen fra Nesodden til Åsgårdsstrand til en deilig kveldstur i høstmørket torsdag kveld.

IMG_7776

Vi våknet opp til skyfri himmel og dette viste seg å skulle vare hele helgen.

Turen til Koster ble gjennomført på rundt 5 timer i flott spinnakerføre og sjelden har en fredag vært mer behagelig. Ekeneäs hotell bød på deilig hummermiddag og god stemning.

Takk til arrangør Stein som er primus motor for denne turen, han kan fortelle at det tidligere år har vært både kuldegrader og snødryss som møter oss på Koster.

Denne gangen var det sensommerfølelse; frokosten ble spist i cockpiten og de aller sprekeste testet til og med badevannet – var det 12,3 grader, Colin?

IMG_7754      IMG_7737

Lørdag satte vi kursen mot hjemlandet og hadde en god seilas på nordavind med Engelsviken som mål. Og jaggu hadde de også hummer å tilby her, samt flere deilige fiskeretter og ikke minst sin velkjente fiskesuppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Topp seilforhold og topp sosial stemning gjorde at ideene satt løst: både fårikåseilas, lutefiskseilas og pinnekjøttseilas ble foreslått som påskudd for mer seiling om høsten.

IMG_7780

 

 

 

 

Stemningen må bare oppleves: fin bør forbi Sletterøyene, forbi Gullholmen, gjennom Drøbaksundet, forbi Spro og så hjemme på Steilene…
IMG_7800

 

 

 

 

 

 

 

Lyst til å være med neste år? Hold av andre helgen i oktober, da er det jubileum, femte gang det arrangeres. Da reiser vi igjen og det er plass til mange flere seilbåter på brygga på Koster. Håper å se deg der 🙂

Hilsen Marianne i Eldorado

IMG_7697

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne