Henrik nr 9 av 737 optimister på Gardasjøen

150 150 Marianne
  • 0

Henrik nr 9 av 737 optimister på Gardasjøen

Henrik ble beste norske optimistseiler i verdens største regatta for optimistjoller i påskehelgen.

Det var 28ende gang at påskeregattaen ble arrangert og i år var det totalt 956 påmeldte i klassene Cadetti (8-10 år) og Juniores (11-15 år).

Fra Norge var det 25 seilere som hadde meldt seg på og her kan du se fullstendig resultatliste.
Med Stian som trener føler Henrik at han fikk maks utbytte av treningssamling og regatta. LES MER om hva han sier.

Se også Seilas, Seilmagasinet og Amta

Den første regattadagen ble det ingen seilaser pga av lite vind. Den andre regattadagen hadde Henrik serien 16, 15 og 3 som tellende og lå på 8 plass. Den tredje dagen fikk han en 45 plass. I gullfinalen siste dag avsluttet han med 23 og 19 plass. Etter denne jevne serien ble sluttresultatet 9 plass sammenlagt på Henrik. En stor bragd for 14 åringen fra Nesodden Seilforening.

I første del av påskeferien deltok Henrik i en treningssamling hvor Stian Tuv, Aleksander Hovland og Jens Ludvig Høst fra KNS har var trenere.

– Jeg har hatt kjempeutbytte av å ha Stian som trener, vi tenker ganske likt og Stian har gitt meg mange gode tips og god oppfølging underveis i regattaen – en stor takk til han, sier Henrik.

– Dette har gjort at jeg har fått mye ut av seiling her nede og synes det har vært gøy å seile med nesten 200 båter i hver start – jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen hjemme, avslutter en fornøyd Henrik.

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne