HENRIK EUROPAMESTER I LAGSEILING !

150 150 Alf Magne

HENRIK EUROPAMESTER I LAGSEILING !

Etter fire dager med lagseiling på Lago di Ledro, Italia ble de norske laget med Henrik Andersen kronet med Europamester tittelen. De tre første dagene ble brukt til å avvikle dobbel round robin blant de 11 nasjonene. De fire beste lagene etter kvalifiseringen gikk til semifinalene, lørdag 29. september hvor det ble seilt best av tre matcher.
I semifinalen møtte Norge de regjerende mesterne og favorittene Italia, men de norske seilerne gikk offensivt og respektløst ut og vant semifinalen 2-0 i matcher. Norge var dermed kommet helt fram til finalen og trener Kristoffer Erikstad var litt redd de norske seilerne ville få problemer å lade om før finalen mot Tyrkia.
Det viste seg dog at nordmennene hadde et godt grep om tyrkerne som de hadde slått i innledningen og også finalen ble vunnet i suveren stil med sifrene 2-0. Laget besto av fem seilere og i hver match seiler fire seilere på hvert lag. Henrik hadde god båtfart i Italia og fikk være med på laget i alle finaleseilasene lørdag.
Det har vært veldig gøy å få være med på dette sier Henrik som har lært masse seiling og ikke minst aktivt bruk av reglene. Arrangørens sponsorer stiller opp med 32 like Optimister, kost og losji for deltakende nasjoner som kvalifiserte seg via individuelt EM i Slovenia, hvor Henrik deltok i forrige måned. Prestasjonen til de norske er meget stor, Norge har kun en håndfull medaljer fra IODA mesterskap gjennom 30 år.
Mer informasjon kan leses på klasseklubbene sine sider: http://www.optiworld.org/news1Article.php?link=09euroTR.html

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne