Henrik Bucher i Open Week i L’Escala – Henrik kvalifisert inn til VM (oppdatert 20.07)

129 182 Inger B
  • 0

Henrik H Bucher i VM for Europajolle, L’Escala, Spania

L’Escala 19072012

Her er en liten hilsen til våre venner i Nesoddenseilforening. Familien Bucher  er nå isolfylte, varme Spania, i L’Escala hvor Henrik klarte å kvalifisere seg til VMgjennom god seiling i Open Week.

I de 10 dagene Henrik og Inger har vært her i Spania har vihatt frisk vind hver dag, men i dag når VM startet var vindstyrken nede på ca 6msek. Mer enn nok til å arrangere gode seilaser selvsagt, men for de norskevikingene var det nok større utfordringer i disse forholdene, enn hva vi hadde under open week. Under VM seilerjenter og gutter i to ulike klasser. Guttene har 93 startende båter, og ikkegruppeseilaser, så dermed blir det lang startlinje og mange i feltet. Det ermange som har trent for å bli gode ser det også ut til J

Henrik har seilt inn til en 76. og en 71. plass i dag, og liggeretter to seilaser på en 78. plass i sitt første VM.  Det er likevel god stemning i det norskelaget, hvor Nicholas Fadler Martinsen fra Son, har seilt seg til en 4 og 7.plass, (og ligger på en imponerende 2. plass totalt), Lars Johan Brodtkorb fraHorten ligger 7 totalt, og Martin Frigstad Pedersen fra Christiansand nr 14 totalt.  Tidligere tredobbelt verdensmester i europajolle Sven Stadel, har i dag oppsiktsvekkende tapt en styrbord/babord sak som Lars Johan la inn protest på, og er dermed langt nede på listene så langt.

Av jentene er vi stolte av Martine Steller Mortensen fraArendal som seiler godt og ligger på en 13 plass av 68, etter fin seiling idag.

Det snakkes om at deter friskere vind i vente de nærmeste dagene, og det ville vi satt pris på bådetil lands og til vanns.

Det ligger flere rapporter, resultater, bilder og videoer på

www.europajolle.no

og

http://www.nauticescala.com/en/services/sport/regattas/world-championship.php

Seilerhilsen fra familien Bucher, som nesten (vi presiserer nesten) synes det er i varmeste laget

*******

Da har Henrik kvalifisert inn til vm,(35) og med Lars Johan på første Nicholas på andre og Martin fp på fjerde i open week. Da ser vi frem til nye seilaser fra torsdag!

Se Europajolle.no hjemmesider for referat, bilder og informasjon

Vi ønsker alle de norske lykke til i VM og gratulerer så mye med fine resultater for alle de norske seilerne.

Så er båtene ankommet med trailer og seilerne er innlosjert rundt om i L’Escala på Spanias Costa Brava. Første trening startet kl 13.00 i dag, og på dagens økt deltok 10 gutter og 4 jenter. De fikk erfare at det er VARMT selv med 10 m/sek og alle fikk sjekket om solkremen holdt hva den lovet ifht solfaktor.

Fokus på dagens trening var å finne ut av de lokale forholdene, sjekke at alt utstyr var på stell, og generelt finne frem VM-formen.

I morgen starter Open Week, og Norge stiller med 18 deltagere hvorav 8 norske gutter, derav Henrik Bucher, som skal forsøke å kvalifisere til VM gjennom Open Week. Seilere som klarer å plassere seg på den øvre halvdel av resultatlista (korrigert for de som allerede er forhåndskvalifisert), vil være kvalifisert til VM. Men siden den norske nasjons-kvoten kun tillater totalt 12 gutter, og 6 allerede er forhåndskvalifisert gjennom NC, blir det ekstra spennende dager for de norske guttene.

Fire forhåndskvalifiserte gutter, samt alle de seks jentene som skal seile VM, stiller i også Open Week for å få med seg nyttig erfaring til det virkelig gjelder i neste uke.
Trenerne Håkon Vestby og Hanna Klinga melder om motiverte seilere, og fantastiske (men varme) forhold, og alle gleder seg til å komme i gang med seilasene i morgen.
Støtteapparatet vil forsøke å oppdatere NEKs hjemmesider med daglige rapporter, på alle regattadager under Open Week (13.-16.juli) og VM (19.-24.juli)

Norges OPEN-WEEK lag består av følgende seilere

Juni Bjørneset – Son Seilforening
Julie Sydow Moe- Svelvik Seilforening
Hanna Johansen – Svelvik Seilforening
Liv Rønholt Nilsen – Christiansand Seilforening
Martine Steller Mortensen – Arendal Seilforening
Nora Brodtkorb – Horten Seilforening
Nicholas Fadler Martinsen – Son seilforening
Lars Johan Brodtkorb – Horten Seilforening
Håvard Katle Fjon – Stavanger Seilforening
Håvard Aker – Tønsberg Seilforening
Martin Mejlender Larsen, Bærum seilforening
Martin Halseide – Asker Seilforening
Martin Frigstad Pedersen – Christiansand Seilforening –
Simen Duus Carlsen – Arendal seilforening
Hartvig Kristiansen – Arendal Seilforening
Sindre Skrede – Bærum Seilforening
Peder Møyner Lund – Bærum Seilforening
Henrik Bucher – Nesodden Seilforening

Resultatlister og info fra arrangøren finnes her >>>>>>>>>>>

Se også NEK sine sider www.europajolle.no for ytterligere informasjon og oppdateringer om Open Week.

FORFATTER

Inger B

Alle innlegg av: Inger B