Henrik Bucher deltar i Youth Europeans for E-jolle

150 150 Alf Magne
  • 0

Henrik Bucher deltar i Youth Europeans for E-jolle

Oppdatert 27.07.11

Som del av Travemünder Woche 22-31.07.2011 inngår Junior EM for E-jolle. Henrik Bucher deltar og mesterskapet avsluttes 29.07.2011.

Rapporter fra Henrik Buchers deltagelse i junior EM for E-jolle følger.

Arrangørens hjemmesider her>>>

 

Tekst og bilder: Inger Bucher / Henrik Bucher. Bilder finner du her >>>>

Travemünde – rapport fra de 27.7.-29.7:
Dag 3 Onsdag.
Siste dagen med vanlige gruppeseilaser før vi ble delt inn i gullfinale og sølvfinale. Dagen startet som de forrige dagene. Vi dro ned til båtene kl 9, og arrangørene satt opp AP til kl 12. Da vi endelig fikk startet, var det 4 meter per sekund og strålende solskinn. Vi fikk en kort seilas og var inne til kl 2. Det var tydelig at arrangørene ville ha fire seilaser til gull og sølvfinalene. Jeg hadde nok en dårlig seilas med et gult flagg som gjorde at jeg kom sent ut av starten. Jeg havnet i sølvfinalen.

Dag 4 Torsdag.
Også denne gangen ble det utsettelse på land på grunn av at arrangørene ikke hadde kontroll på hvem som var i sølvfinalen og gullfinalen. Da vi først kom på vannet løyet vinden og den kom ikke tilbake før vi hadde ventet en og halvtime på vannet. Ragataene ble preget av lite vind, motstrøm og krappe bølger. Jeg fikk en dårlig og en grei plassering (39 og 22), men lå nr. 7 på kryssmerket på det andre racet.

Dag 5 Fredag.
Trøtt og lei av lite vind og dårlige plasseringer kommer det endelig en dag med mer enn 5 m/s! Denne gangen var alt avhengig av høy gjennomsnitts fart på kryss og det viste seg at jeg var best der. Begge løpene ledet jeg fra start til mål og hadde to komfortable seire uten at jeg slet meg helt ut. Det var en god måte å avslutte mesterskapet på.

Den beste norske gutten ble Lars Johan Brodtkorb på en sterk 5. plass.
På pallen var det bare svensker å se. Emil Bengtson stakk av med tittelen jr. europamester
Av Jentene var det Katrine Johansen som seilte best og havnet på 7. plass.
Her var det også en svenske som vant sammenlagt; Julia Carlsson.
Hilsen Henrik Bucher

Travemünde, Junior EM Europajolle rapport etter dag 2

Förste dag av EM kom i gang med lette vinder, og til dels store skift. For baade gutter (91 deltagere ) og jenter (76 deltagere) ble det seilt gruppeseilaser, og i alt fikk de seilt 3 seilaser förste dag. Henrik var greit fornöyd med aa ligge som nr 51 etter förste dag. Beste norske gutt var Lars Johan Brodtkorb fra Horten, med en 6 plass (selv om arrrangören ikke fikk med seg hans 4. plass i förste seilas, fikk vi “minnet” de paa at han faktisk baade hadde startet og kommet i maal). Hos jentene var stemningen laber, med Kathrine Johansen fra Svelvik som beste paa en 18. plass etter dag 1.

Vindmeldingen var elendig for i dag (1-3 m.sek fra alle kanter), men etter et par timers venting paa land kom fin og stabil vind i 5-6 m/sek.

Da var det duket for to fine seilaser, og sett med norske öyne har vi hatt en opptur med to seire til Kathrine,, og en 3.og  en 1. til Lars Johan. Disse ligger naa sammenlagt paa hhv 5 og 3 plass (de 5 förste jentene har naa samme poengsum, saa her blir det kamp mot maal)

For Henriks del ble det en svart dag bokstavelig talt, med to Black Flag, og et  godt steg nedover paa resultatlista. Av 10 planlagte seilaser har de kun 1 stryk, saa her maa det baade gode starter og god seiling til for aa reise kjerringa i de neste dagene.

Arrangementsmessig gaar alt ryddig og fint for seg. Travemünde Woche, som JR EM i Europajolle er en bitte liten del av, har regattaer for et 30-talls jolle-og kjölbaatklasser paa 5 baneomraader, i de 10 dagene arrangementet varer. Saa her ser vi baattyper vi knapt nok har hört om, og hele bukta er full av seil naar vinden er tilstede.

Byen er full av liv  med boder og konserter, men seilerehotellet ligger paa behörig avstand 5 km inn paa bondelandet. Der er luften frisk og nattelivet lik null. Perfekt for hvile mellom seilasene med andre ord 🙂

Ellers er stötteapparatet godt fornöyd med at temperaturen stiger og vannmengdene fra oven har tatt en pause.

Övrige resultater kan leses paa http://www.travemuender-woche.com/en/races/lists/index.html og det legges ogsaa rapporter paa europajolle.no

inger & co

Travemünde 24.7.2011
Treningsdagene i Travemünde er over, innmaaling av baater har gaatt fint, og i morgen kl 13.00 starter moroa.
Vi har hatt svärt höstlige forhold saa langt med sterk vind, regn i mengder og 12 grader i lufta i dag. Men selvsagt skal det löye fra i morgen, og vi ser spent frem mot de svärt lette vindene som er meldt utover i uka.
Dagens planlagte practice race ble avlyst (trolig gr mye vind), men seilerne fikk en fin treningsökt, dog noe kort for Henriks del som rök uthalet paa bommen, og kom först inn… Men greit med alt som er röket för mesterskapet, baade den og kicken, som gikk flöyten i gaar, er naa i fikset og klart.
Sjokkmeldingene om hendelsene hjemme i Norge preger ogsaa den norske leiren, og seilerne har i dag markert med aa bäre sörgebaand under skippermötet, og vil seile med markering i morgen og saa lenge de föler det naturlig under mesterskapet.
Det er veldig spesielt aa väre utenlands mens sorgen ligger over hele Norge, og ogsaa her er nyhetene fortsatt fulle av stoff om terrorangrepet.
Litt daarlig nettilgang for oss, men vi forsökerr aa sende baade tekst og bilde i dagene som kommer.
Varme hilsner til alle seilvenner der hjemme, ta godt vare paa hverandre!
Inger m fam.
FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne