Henrik ble nr 27 i EM for Optimistjoller Kamien Pomorski, Polen

150 150 Alf Magne
  • 0

Henrik ble nr 27 i EM for Optimistjoller Kamien Pomorski, Polen

Henrik Andersen var en av fire gutter som representerte Norge i EM for Optimistjoller fra 4-9.juli. I tillegg besto det norske laget av tre jenter. Uttaket er gjort gjennom tre norgescupregattaer denne våren.

Henrik endte på 27 plass av totalt 146 gutter etter seks regattadager. Han hadde flere gode enkeltseilaser og spesielt førsteplassen smakte godt.

Se artikkel fra Seilmagasinet her >>>

Her kan du lese de daglige oppdateringer om EM >>>

Link til arrangørens hjemmesider med fullstendig resultatliste finner du her>>>

09.07.2010: Siste regattadagen ble også “EM i venting”. Ingen stabil vind kom og arrangøren avblåste kl 1500. Kvelden ble avsluttet med premieutdeling og avskjedsfest. Henrik reiste hjem med en fin 27. plass – som beste norske deltaker.

08.07.2010: I dag har det vært vindstille og seilerne har måttet slå ihjel tiden på land. Håper på bedre utsikter for i morgen.

07.07.2010: I dag blåste det ca 6 meter pr sekund og vinden løyet utover dagen. Til tross for at arrangøren hadde fremskyndet starten med en time ble det ikke gjennomført flere enn to seilaser. Det har vært krevende forhold på banen med mye vindskift. Henrik fikk BFD i første seilas og seilte inn til en 10 plass i andre. Det gjenstår to regattadager og Henrik ligger på en 27 plass så langt.

06.07.2010: I dag har det blåst 6-8 meter pr sekund. Det ble en lang dag med mye seiling; tre seilaser pr fleet ga 12 starter. Mye varierende seiling blant de norske, de fleste har opplevd både opp- og nedturer. Henrik hadde 33, 44 og 6. plass i dagens seilaser. Det gjør at han nå ligger 21 totalt.

05.07.2010: Seilerne kom seg på vannet og var klare til start i lett bris kl 12.00. Vinden tenderte hele dagen i å dreie til høyre for deretter å gå tilbake til opprinnelig retning. Hele tiden trykk men i varierende grad. Arrangøren ønsket ikke å starte på denne vinden og kl. 16.30 ble det hele avblåst og vi kunne reise hjem til hotellet uten noen seilaser i dag.

04.07.2010: Dagen starter med veldig labre forhold seilerne drar ut på sjøen men etterhvert blir det klart at det ikke er vind nok til å gjennomførenoen seilaser om morgenen. AP blir heis og seileren blir slept til land og litt flaks for arrangøren siden de hadde rotet med gruppeinndelingen slik at guttene hadde fått fargebåndene til jentene og vica versa. Om ettermiddagen blir det først et race i veldig lite vind, Henrik kommer litt dårlig ut i starten men har veldig god båtfart og seiler seg oppover på listene med en 23. plass. I siste seilas er det litt mer vind men ikke mye, Henrik kommer godt ut i starten og runder 4 på toppmerket. Det viser seg at han liker forholdene og har veldig bra båtfart og utkonkurrerer alle i denne seilasen og over målstregen får Henrik skuddet som første båt i mål!!! Sammenlagt etter første dag gir dette 17. plass kun ett poeng bak plass 13. EM er et veldig langt mesterskap over seks dager og det gjelder å holde hodet kaldt, de som seiler jevnt godt er de som gjør det best til slutt. I morgen er det en ny dag og da er det bare å komme til start med nyladet batteri.

03.07.2010: I dag er the tune-up race, dette bruker å være kaotisk og er ment mest for at arrangørene skal få gjort en gjennomgang før alvoret begynner i morgen. Alle de norske stiller til start men det er slettes ikke sikkert at alle fullfører denne seilasen, mange velger å bryte midtveis dersom alt kjennes bra. I kveld er det åpningsseremoni og det er gøy med innmarsj i byen, med flagg, taler og presentasjon av lagene.                                                                            

Fredag 02.07.2010: Alle de norske seilerene har hatt en treningsøkt på vannet, det er varmt og godt med 28 grader og sol. Alle er i god form og utstyret fungerer bra. Innmåling ble gjort på kvelden og dette tar alltid tid siden alt av utstyr skal måles inn: skrog, ror, kjøl, mast, bom, spri og sist men ikke minst seilet. Alt skal stemme og målerne er strenge, noe må alltid rettes på men å ha med Bård er alltid kjekt – han har vært med på dette veldig mange ganger og kjenner godt alle IODA’s representanter:)

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne