Hankø Race Week: God start og avslutning for Magnus i Melges 24

300 225 Alf Magne
  • 0

Hankø Race Week: God start og avslutning for Magnus i Melges 24

Melges klubben utlyste at de ville låne ut en båt til et lag under Hankø Race Week 30.6-4.7. Magnus Andersen lot seg ikke be to ganger og kontaktet fire gode kamerater fra E-jolle miljøet, skrev ned en søknad til klasseklubben og fikk tilslaget en uke før første start i konkurranse med tre andre søkere. Da var det bare å snu seg rundt; en del logistikk må på plass før en regatta som dette og tiden var kort spesielt fordi alle fem seilerne deltok i Stor-NM som ble avsluttet to dager før starten på Hankø. For uredd og impulsiv ungdom ordner det meste seg spesielt siden pappaen til Jon Aksel velvillig låner ut sin 37 fots seilbåt for innlosjering. En dag med mekking på en båt de aldri har vært om bord i og en og en halv time med trening på kvelden ble forberedelsene.

1.7 Dagen starter med en 6. plass blant de 28 startende båtene, mange erfarne Melges seilere begynte nok da å frykte for hva de kunne vente fra den uredde gjengen. I den andre seilasen hadde solgangsbrisen fått skikkelig tak og uerfarenheten får ta noe av skylden for 21. plassen, trimmen var ikke på plass og i tillegg klarte ikke de fem gutta å nå opp i maks vekt på 350 kg, slik at de også har et lite handikap her i forhold til de andre lagene. I pausen mellom 2. og 3. seilas ble imidlertid vantene strammet skikkelig til, men dette kostet for mye tid og laget kom av gårde et halvt minutt etter alle de andre. Båtfarten var da tilbake og gutta seilte seg opp til 21. plass også i denne seilasen. Totalt etter første dag ligger de 16 noe som må sies å være veldig bra for 5 individualister som knapt har sittet i en Melges 24 tidligere.
2.07 Lite vind i dag og vanskelige forhold startet dagen med 23. plass og rakk som første båt ikke maks tiden i andre og siste race for dagen. Seilerne er med andre ord ikke fornøyde med dagen, men sier de har ingen ting å tape siden de jo er debutanter – i morgen atter en dag og da ønsker de å vise bedre takter.

3.07 Bra med vind og farten er god selv med mindre vekt enn de andre båtene. Plass 15 og 13 i de to første seilasene er på nivå med det gutta synes er bra, men en unødvendig OCS i siste ødelegger totalscore. I morgen er det 2 seilaser og dessverre kun en stryk i hele serien gjør at OCSen blir stående som tellende til slutt.

4.07 Kun to race i dag litt synd siden det er kjempe fine forhold på Hankø, men arrangøren har begrenset seg selv i antall seilaser gjennom seilingsbestemmelsene. Dagen starter kjempe bra trimmen sitter og båtfarten er vedlig god vi seilere oss bare oppover og oppover på resultatlistene gjennom seilasen enten det er kryss lens eller slør. Til slutter vi 4 seilasen og slår dermed mange av de beste båtene! I siste seilas ble det dessverre litt for mange feil og vi ender på 19. plass. her. Totalt en 21. plass av de 28 båtene – ikke dårlig men likevel litt skuffende, spesielt siden OCS’en trekker oss ned 5 plasser og fordi vi har seilt litt for ujevnt. Melges skal vi seile mer vi har lært masse og hatt det kjempe gøy, men nå blir det en liten pause før det blir VM i E-jolle mot slutten av juli.

Mer informasjon om prosjektet kan leses her>>>

Resultater finnes på KNS sine sider her>>>

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne