Gratulerer til alle jenteseilere!

768 1024 Hilde Forslund

Hva passer vel bedre enn en pokal til alle kvinnelige seilere der ute – på selveste Kvinnedagen?

På årsmøtet i Nesodden Seilforening i går, fikk jeg overrekt en gammel pokal som Nesodden Seilforening tidligere har gitt ut til “Beste Jenteseiler i Optimist”. Denne har lagt på et loft et sted og nå har den kommet tilbake til Nesodden Seilforening! Hva passer vel bedre enn å få denne tilbake på selveste Kvinnedagen?

For det observante øye kan man se mange av Norges mest kjente kvinnelige seilere opp igjennom tidene og mange av disse har jeg selv æren av å tilbringe tid sammen med i dag, ute på regattabanen, sammen på turer i Norge og utlandet – og ikke minst i sosiale sammenkomster. Alle har vi en ting felles – vi er mammaer til unge seilere.

Den første som fikk denne pokalen var tidligere OL seiler Ida K. Andersen – eller som mange kjenner henne i dag, Ida K. Berthet. Ida er mamma til Mathias og Markus Berthet som er noen av Norges beste seilere i dag. Hva hadde vel Mathias og Markus gjort uten mamma Ida?

Vesta Hygea Cup premieutdeling 1983
Premieutdeling Vesta Hygea Cup på Oksval Brygge – 1983

Ida sendte meg bilde fra premieutdelingen på Vesta Hygea Cup i 1983, hvor hun andre året på rad fikk denne pokalen for Beste Jenteseiler i Optimist. Vesta Hygea Cup var et høydepunkt for optimistseilere den gang. Den gang holdt Nesodden Seilforening til på Oksval.

På bildet ser vi også broren til en av de andre som har fått utdelt pokalen, nemlig vår egen Marit Sletten. Marit er fremdeles aktiv i seilforeningen og har nå blitt jollemamma selv.

Carolina Toll, som også har vunnet pokalen to ganger, har jeg også gleden av å dele jollemammarollen med.

Pokalen ser ikke ut til å være utdelt etter 2005, men nå skal vi børste støvet av denne – eller snarere ta frem sølvpussen og finne ut hvordan vi kan videreforedle tradisjonen. Innspill og forslag mottas gjerne på epost til jolle@nesodden-seilforening.no

Vi ønsker også å høre fra deg om du har historier (og bilder) å dele om pokalen eller cup´en.

Vi går snart inn i ny sesong og Nesodden Seilforening ønsker alle jenteseilere og jollemammaer en fantastisk 8.mars!

SAILOR MOM – only LOVE – no expectations!

FORFATTER

Hilde Forslund

Alle innlegg av: Hilde Forslund