Eirik Gramnæs deltar i World and European Laser Radial Youth Championship

150 150 Alf Magne
  • 0

Eirik Gramnæs deltar i World and European Laser Radial Youth Championship

Mesterskapene går fra 24.-31. juli. Følg med på Eirik’s deltagelse i VM og EM på denne siden.

Hjemmesidene til arrangøren her>>> Bilder finner du her >>>>

Tekst og bilder: Pål Gramnæs

 

28.07.11:

Seilet ble reparert og nesten bedre enn nytt. Levert kl 1000 i god tid før start. Nå gjenstår måling og registrering av ny toppmast. Hvor er han som måler mastene? Vi må lete en stund og omsider dukker det opp en mann som selvfølgelig kun snakker fransk. Vi fyller ut skjema etter beste evne med beskrivelse av forløp osv. Men den franske kontrolløren er åpenbart ikke helt fornøyd. Vi prøver å finne ut hvorfor, og etter hvert skjønner vi at han må se den ødelagte masten for å krysse ut nummeret han hadde satt på den. Hvor er den? Jo, den ligger i ribben til tjekkeren. Hvor er den? Ut å lete. Nå begynner vi å få litt dårlig tid for vi skal snart på vannet. Omsider finner vi ribben og der ligger heldigvis den ødelagte masten. Tilbake til registreringen og alt er i orden. Heldigvis bestemmer arrangøren å vente på solgangsbrisen så det blir noen minutter ekstra til å gjøre andre ting. (Drikke vann, smøre solkrem, osv.)

Det ble gjennomført to race i dag i sol og strålende vær. God innsats av de norske seilerne.

27.07.11:

Registrering er omsider ferdig. Vi brukte bare tre timer.Var litt spent da seilnummeret ble målt men det var innenfor limits. Det blemontert på stuegulvet før vi dro. Masta var rett nok og utstyret ellersgodkjent. Veldig mange som ikke fikk godkjent mast, så den lokale masteselgerenfikk høy omsetning.

Regattaen er i gang men det hjalp lite med nytt utstyr ogrett mast for det ble dramatikk på første kryssen. Toppmasta brakk og seiletrevnet.

Heldigvis fikk Eirik hjelp fra en hyggelig tjekkisk pappa somkjørte til land og hentet ny mast og teipet seilet. ”Aldri blitt slept såfort gitt” men vi rakk neste start med absolutt minste margin. I LaRochelle ligger båtutstyrbutikker og seilmakere på rekke og rad så seilet erlevert til reparasjon og skal være klart før første start i morgen. Nyreservemast er også på plass.

25.07.11:

La Rochelle er en idyllisk liten by som ligger nord for Bordeux i Biscayabukta på vestkysten av Frankrike. Mest kjent i området er fort Boyard som ligger rett ved siden av regattabanene.

Nærmere 400 seilere fra mange nasjoner og kontinenter er med, det betyr lang kø ved innmåling. Vi hørte om opp mot fem timer venting, så taktikken er å stille grytidlig i morgen for å komme først i gang. De er veldig nøye med at seilnummer er riktig montert og at mastene er rette.

Standardklassen har nettopp avsluttet sine regattaer og treningen er i gang for Radialklassen.  La Rochelle er et seil eldorado som byr på supre forhold selv om værgudene ikke har vist seg fra sine aller beste sider. Værmeldingen for neste uke ser heldigvis bedre ut. Det er relativt grunt utenfor La Rochelle, det fører til korte og krappe bølger som er en utfordring for seilerne.

Det er relativt stabile vindforhold, men det er stor forskjell på tidevannet her nede. Opp mot 10 meter på det meste. Det betyr at det er mye strøm, som forsåvidt er forutsigbar, men strømkart og lokalavisen studeres nøye. Forberedelsene er godt i gang og det blir en del mekking og justering av utstyr

FORFATTER

Alf Magne

Alle innlegg av: Alf Magne