E-jollene fant balansen på Steilene

Marianne
  • 0

IMG_6317Femten seilere deltok på treningsleiren “E-jolle Clinic” den 13-14. april på Steilene. Siden første norgescup nærmer seg med stormskritt var dette en viktig forberedelse og mulighet til å finslipe formen. Andre ting som sto på programmet var seiltrim og trening med sportssjefen i NSF Jan Steven Johannessen.

IMG_6303Magnus Andersen var hovedtrener og hovedfokuset denne helgen var balanse i båten. Det ble gjennomgått både i teori på land og i praktiske øvelser på vannet. Seilerne fikk lett vind på lørdag og søndagen blåste det friskt og oppgavene med balanse fikk enda mer å bryne seg på.IMG_6274 - Kopi

Thomas Nilsson fra North Sails deltok på lørdagen og delte sin kompetanse om seil. Seilerne fikk høre om ulike egenskaper ved seilet og råd om trimming.  I tillegg hadde han med seg en “verdensnyhet”. Den besto av en boks som registrerte ulike data ved båtens bevegelser; alt fra kurs, fart, krengning osv ble registrert i en liten boks plassert ombord. Dataene analyseres i et program og kan brukes til å optimalisere seilerens teknikk og gi grundigere evalueringer, og dermed læring og mer kompetanse til neste seilas.

IMG_6289

På søndagen hadde Jan Steven Johannessen tatt turen. Sammen med Magnus jobbet de med fart og avsluttet dagen med regattaer. Jan Steven hadde også en diskusjon på land hvor tema var: hva vil du seile når du blir eldre? Hans budskap er tydelig; det er viktig at du finner en båttype du trives med og et miljø som gjør at du fortsetter med seiling. Viktig også at du finner en god kombinasjon med studier eller andre ting du ønsker å bruke tiden på. Seilerne hadde flere spørsmål og bidro med sine tanker om videre seilerplaner.

IMG_6302

Seilerne hadde en innholdsrik helg og var godt fornøyd med treningsutbyttet.

IMG_6311

Vi ønsker alle lykke til i seilasene kommende sesong.

 

FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne