Dejlig å være norsk – i Danmark

400 299 Rune Wallner
  • 0

Nesodden Seilforening TAR FREKT OG FREIDIG Å RE POSTER HENRIK, ENDRE OG GARD INNLEGG FRA SAMLINGEN I KALØVIG – DANMARK. INNLEGGET FØLGER I SIN HELET.

Dejlig å være norsk – i Danmark

Opprinnelig lagt inn 15:17 27. feb. 2012 av Norsk Europajolleklubb

Hvorfor kaste bort tid på å seile Laser i Qatar når man kan få kjempebra E-jolletrening i Kaløvig med Jørgen Holm?
[coolEye search=20120226_Ice_camp_kalVig how=album puser=115338248043480508445 source=picasa]
Vinterferien i uke 8 kan brukes til litt av hvert, men 8 spreke gutter og jenter i E-jolleklassen har bestemt seg for å dra til Danmark for å seile. Målet var Icecamp og destinasjonen var Kaløvig.
Kaløvig ligger like utenfor Århus, og er en liten og fin seilforening med mange gode seilere (deriblant regjerende verdensmester i E-jolle), og svært gode fasiliteter både til lands og til vanns. I tillegg har de gode trenere og seilmakere der og best av alt så var det ingen tvungen morgenjogging (noe Gard satt stor pris på)! : D
Vi ankom Kaløvig på onsdag ettermiddag. Det blåste mye og mens båtene ble rigget dro foreldrene + Endre (woman!) på butikken for å handle inn nødvendigheter som våtsko og mat, mens vi andre befant oss på de flotte tomannsrommene våre 30 meter unna utsettingsrampa. Alt på ett sted.
Dagen etter møtte vi Jørgen Holm som skulle være treneren vår for uken. Det blåste masse og det ble en hard og læringsrik dag fylt med moro og god mat. (Takket være de hyggelige foreldrene.)

Biff ala Kaløvig Bådelaug. Foto I. Bucher

Fredagen i Kallevig skulle bli litt annerledes for da kom de første danskene som skulle være med å seile og det var mer enn nok vind til alle. Første økten den dagen ble hard og alle kjente det i musklene. Dessverre blåste det ytterligere opp og Jørgen mente at det var uansvarlig å sende oss ut i den harde vinden, så han inviterte oss over til stedet hvor magien skjer, nemlig til Green Sails, der han syr seil til Europajoller. Det var interessant og lærerikt.

Jørgen Holm forteller om seil og forlikskurver. Foto Y. Brodtkorb
Dagen etter ble værmessig i samme dur. Nesten alle de danskene seilerne ankom Kaløvig, men det blåste kjetting (mildt sagt). Derfor ble noe av dagen fylt med teori om mastediagrammer og mastebøyning. Da teorien var ferdig dro noen for å kjøre Go-kart, mens Endre, Martine, Harald (sponsor) og Gard dro innover til Århus for å se på byen og shoppe litt. Kvelden ble fylt med mye moro og spenning da vi oppdaget av vi kunne spille Viritual Skipper mot danskene. Kampen ble til glede for sponsorteamet uten peiling på onlinegaming, overført på storskjerm i klubbhuset. De håpefulle unge seilere kunne for engangs skyld høre de ofte upassende tilropene, «slå», «hvorfor slo du nå da», «nå ligger du i fisen» «det der går aldri» osv, som under ordinære seilaser blir borte med vinden oppe ved kryssmerket.
Det ble en lett match for de norske seilerne som knuste de danske.
Virtual skipper på storskjerm.
Landskamp i virtual skipper. Foto I. Bucher.
Da vi sto opp på søndag skulle man tro at vi var på et sted hvor det ikke fantes liv. Vinden hadde løyet helt (kun et «lille pust tilbage» som danskene sier) så vi fikk en bra økt med alle de danske seilerne. Dessverre skulle noen av oss ta en tidlig ferje hjemover så det ble ikke noen andre økt på oss, men siden vi er så sporty tok vi en lynrask lunsj, og kastet oss utpå igjen til en liten “privat” økt med fartstrening og en liten regatta for å veie opp for all seilingen vi ikke hadde fått på grunn av vinden tidligere i helgen.
Allerede førstkommende helg bærer det av sted til Kaløvig igjen, da til IceCup, hvor vi i praksis får målt oss mot både dansker og svensker. Endre må trylle frem en ny mast, (den fikk det litt tøft denne helgen), men det ordner seg nok.
Vi gleder oss allerede til neste år og det er plass til flere seilere så det det er ingen grunn til å lure på hva man skal gjøre neste vinterferie…
Hva kan man si?
Det er godt å være norsk i Danmark.
Av Henrik NOR 896, Endre NOR 385 og Gard NOR 814.
FORFATTER

Rune Wallner

Alle innlegg av: Rune Wallner