Nybegynnergruppa

Informasjon om Nesodden Seilforenings nybegynnerkurs i jolleseiling

På treningen benytter man Optimistjolle. Optimistjollen er en liten enmannsjolle, verdens mest utbredte seiljolle for barn og unge. Den blir brukt som opplærings- og konkurransejolle over hele verden og seiles av barn unge fra 8-årsalderen og fram til seileren fyller 15 år. Optimistjollen veier ca 35 kg og er 2,4 m lang og 1,2 m bred.

Kursinformasjon  Nybegynneropplæringen har fokus på trivsel, trygghet og tilhørighet. På treningen lærer barna å sitte riktig, skjøte/trimme seil og styre båten. Gjennom lek lærer man å mestre båt og seil. Teori og praksis er flettet sammen i opplæringen på vannet.

Hva lærer seileren?

  • Rigge og bli kjent med båten.
  • At Optimisten er trygg og hva vi må gjøre for at den alltid skal være det
  • Vite hva båtens viktigste deler heter.
  • Noen få viktige navn på det man gjør når man seiler
  • Legge til brygge og båt på vannet.
  • Forstå hvor vinden kommer fra og hvordan man kommer dit ved å krysse.
  • Vindøyet; vite hva det er, hva som skjer, og hvordan komme ut av det.

Forkunnskaper:   Barna må kunne  svømme.

Oppstart er kick-off på Steilene 1. Mai (obligatorisk) og det blir bassengtrening i Son 6. Mai 

Som en del av introduksjon har vi bassengtrening i Son med jolle i bassenget. Her vil seileren bli kjent med hvordan optimistjollen oppfører seg i vannet og hvordan det kjennes å bade med klær og støvler. Målet er å bli trygg i vannet.

Nybegynnerkurset starter 4. Mai 2017, torsdag 17:30, Alværn Brygge. Ferge går da til  Steilene.

Nybegynnerkurset er på torsdager. Oppmøte er på Alværn brygge hvor det er parkering for biler. Ferga til Steilene går kl 17.30. Etter treningen går ferga tilbake til Alværn brygge ca kl 20.30.  Seilkurset gjennomføres med en kursdag i uken fram til skolens sommerferie. Seiltreningen starter opp første skoleuke etter sommerferien og går frem til høstferien.

Trenere: Maren Clausen og Kjell Inge Nygård

Ledsagere: Kurset krever at (minst) en voksen ledsager følger seileren til Steilene på treningen og deltar i klargjøring, sjøsetting og opptak av båtene. Ledsagerne vil få oppgaver i tilknytning til følgebåt- og sikkerhetsopplegg som en del av kurset. Etter starten av kurset skal alle få tilsendt en vaktliste med oversikt over hvem som er ansvarlig for hvilken oppgave på hvilken dag. For sikkerheten for seilerne er det viktig at du følger denne, dersom du ikke kan ta din vakt må du selv bytte med en annen.

Pris:  1 700,-. Dette inkluderer seilkurs, kursmateriell og leie av optimistjolle.

(1000.- med egen Jolle)

Vårkurset er nå fult.

Påmelding gjøres her:

Nesodden Seilforening Medlemsavgift: I tillegg kommer medlemskap i Nesodden Seilforening som også ivaretar Norges Idrettsforbunds regler vedrørende forsikring. Som medlem får du gratis transport med Blåtann til/fra Steilene og abonnement på Seilmagasinet. Medlemsavgift: kr 400,- for junior og kr 1000,- for familieMedlemskap må tegnes separat fra kursavgift og før kursstart på seilforeningens hjemmesider her

Påmelding og betaling til nybegynnerkurset gjøres elektronisk før første kursdag i mai.

Utstyrsliste:   Inkludert i kursavgiften er leie av optimistjolle med tilhørende utstyr. Det du trenger å ha med som eget utstyr er flytevest samt vind – og vanntett tøy. Husk å ta med vest, drikkeflaske, ”klær etter vær”; lue/caps, hansker, vanntett/vindtett jakke og bukse, sko/støvler med lys såle som ikke setter merker i båten. Det kan også være lurt å ta med et skift i tilfelle seileren blir våt.

Felles sommeravslutning for alle seilere med familie blir på Steilene i juni. Her blir det foreldreregatta, premieutdeling for alle som har deltatt på kurs og kos og hygge, ta med middag. Vi tenner grillene…

Velkommen til seilkurs. Vi sees på Steilene!