6. plass LagNM i e-jolle 23-24. oktober 2010

150 150 Marianne
  • 0

plass LagNM i e-jolle 23-24. oktober 2010

Maren Clausen, Henrik Bucher, Henrik Andersen og Magnus Andersen var Nesoddlaget som deltok i Lag NM for E-jolle i Bærum 23-24. oktober. 11 lag var påmeldt og det var tilslutt Christianssands Seilforening som tok tittelen. Laget fra Nesodden endte på en 6. plass og hevdet seg godt i konkurransen.
De to aktive e-jolleseilerne i klubben, Henrik Bucher og Magnus Andersen hadde greid å samle sammen et eget klubblag til årets NM i lag for e-joller.Maren Clausen (20 år) avsluttet sin seilerkarriære etter sesongen i fjor men var ikke sen om å si ja da forespørselen kom, og optimistseiler Henrik Andersen (14 år) synes også det var gøy å bli spurt om å prøve seg i e-jolla. Alle fire var fulle av pågangsmot foran helgens store dyst.Med en debutant og en som har lagt opp E-jolleseilingen hadde laget ikke de beste forutsetningene eller forventningene for å hevde seg i konkurransen og var da også seedet som lag nr 9 av 11.

Lørdagen var det nydelig høstvær men dårlig med vind så ingen seilaser ble gjennomført denne dagen. Søndagen derimot fristet med minusgrander og 6 m/s fra morgenen av så første start gikk kl 0900. Allerede ved 12-tiden var innledende runde ferdig og Nesoddlaget hadde da fått to tap og to seire. Den siste regattaen var avgjørende for om det skulle bli finaleplass. Laget tapte desverre denne runden og var klar for B-finalen. Denne gjennomførte de godt og ble tilslutt nr 6 i mesterskapet.

Alle fire syntes det hadde vært et morsomt mesterskap – med ufordringer og overraskelser underveis. De gjennomførte mange gode taktiske løp og viste at både rutine og nybegynneregenskaper er gode å ha med i lagseilingsøyemed.

Fullstendig resultatliste finner du her >>>

Clausenfilm:Alle foto: Bjørn Clausen
FORFATTER

Marianne

Alle innlegg av: Marianne